U tijeku velika akcija SIPA-e u BiH

pritvor, teroristički napad, policija, Sipa, policija, grobnica, oružje, uhićenja, policija, sipa uhićenje, Sipa, uhićenje, ratni zločin, Sipa, akcija, Mostar, policija, akcija, knjige, Sipa, pljačka, Sarajevo, bomba, Sipa, uhićenje, vehabije, policija, akcija, sipa uhićenje, bomba, supruga, djeca, taoci, Mostar, uhićenje, droga, policija, Hercegovina, uhićenje, Sipa, sipa uhićenje, utaja poreza, Milenko Trifunović, Sipa, prilikom pretresa i uhićenja, protuavionski top, veću količinu oružja, Sipa, sipa uhićenje, Mostar, ratni zločini, silovanje, Livno, Sipa, uhićenje, sipa uhićenje, Mostar, uhićenje, ratni zločin, teroristi, BIH, Vatikan, eu, Balkan, dojava, Sipa, BIH, terorizam, Sipa, uhićenje, sipa uhićenje, ratni zločin, gradonačelnik Budve, uhićenja, Crna Gora zemlja, Bijeljina, terorizam, Mostar, Policijski dužnosnici, sigurnost, Sipa, crna kronika, terorizam, Sipa, ratni zločini, foča, Sipa, ratni zločin, ratni zločini, Sipa, sipa uhićenje, Sipa, Sipa, Sipa, PDV, kinezi
... Državne agencije za istrage i zaštitu na nekoliko lokacija, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Pretresi se vrše i na području Tuzlanske županije.

- MUP Tuzlanske županije je upoznat s aktivnostima SIPA-e na području Tuzlanske županije. Više informacija bit će poznato naknadno - kratko su kazali u MUP-u Tuzlanske županije.

Portal Žurnal javio je da se akcija provodi na području Srebrenika, Gradačca, Brčkog i Banje Luke. U tijeku je pretres stanova i objekata nekoliko osoba koje se dovode u vezu sa kaznenim djelom carinskih prevara.

Prema izvorima ovog medija, pretresaju se pored ostalih objekti u vlasništvu nogometnog menadžera A.H. i odvjetnika H.Š. u Srebreniku, potom N.M., M.J. u Banjoj Luci te F.P.zvanog Pero.

Sumnja se da je ova grupa, zajedno sa još nekoliko osoba sudjelovala u carinskim prevarama.

F.P.  se dovodi u vezu sa više puta uhićivenim i osuđivanim za utaju poreza i prevare S.K. zvanim Sido iz Srebrenika. O tome je u iskazu dostupnom javnosti govorio i optuženi bivši direktor Uprave za indirektno oporezivanje K.Č.

- Što se tiče firme Eko-Škobić pokazalo se vremenom da je to firma preko koje je radio S.K. iz razloga jer je bio u zatvoru, a na temelju rada Tužiteljstva gdje smo mi iz UIO pomagali, pa je na taj način prikrivao djelatnost. Prema informaciji koju sam dobio, F.P. je taj koji je završavao poslove za firmu Eko-Škobić, A F.P. je Sidin igrač, točnije radio je za njega - naveo je u svom svjedočenju K.Č..

A.H. je kontrovezni nogometni menadžer koji se dovodio u vezu sa više afera, a posebno je upečatljiva njegova javna objava putem društvenih mreža kada je s metkom u cijevi prijetio pripadniku navijačke skupine iz Tuzle.