Trojac iz BiH krao po Hrvatskoj

01.02.2013

Koordiniranom akcijom policijskih uprava istarske, primorsko-goranske, splitsko-dalmatinske, zadarske i šibensko-kninske uhićeni su državljani Bosne i Hercegovine odgovorni za krađu čak...

...118 izvanbrodskih motora, izvijestili su predstavnici spomenutih policijskih uprava na konferenciji za medije.
Nakon provedene opsežne istrage, policija je utvrdila kako su 19-godišnjak 0,38-godišnjak i 46-godišnjak od prosinca prošle godine do kraja siječnja 2013. na području tih policijskih uprava ukrali ukupno 118 izvanbrodskih motora marki Suzuki, Jamaha, Tohatsu, te jačine od četiri do 12 konjskih snaga, pojedinačne vrijednosti od sedam do 27 tisuća kuna.

Načelnik PU šibensko-kninske Ivica Kostanić kazao je kako bi ukradene motore skladištili kod četvrte osobe 0,50-godišnjaka iz Hrvatske, u objektu koji se nalazi blizu granice s BiH, na području Vukovarsko-srijemske županije. Kako bi zameli trag, naveo je Kostanić, trojac je učestalo prelazio granicu s BiH i prenosio na bosansko-hercegovački teritorij jedan po jedan motor, gdje bi ih preprodavali.

Najviše krađa, čak 47, četvorica osumnjičenih počinili su na području Zadarske županije, na području Istarske županije ukrali su devet motora, u Primorsko-goranskoj 16, u Splitsko-dalmatinskoj 35 i 11 na području Policijske uprave šibensko-kninske.

Krali su motore s brodova privezanih u lučicama i privezišta duž jadranske obale, a pritom su koristili alate poput kliješta, ključeva gedora i imbusa. Ukradene motore ukrcali bi u kombi i odvozili na vukovarsko područje. Policija je slučaj raskrinkala zbog kombija koji su koristili za transport, kazao je Kostanić, no nije otkrio detalje.

Na crnom tržištu, pretpostavka je policije, ukradeni motori mogli su se prodati za 200 do 700 eura po komadu. Policija će nastaviti istragu preko Interpola jer se sumnja da je još osoba umiješano u taj slučaj.

Fena

Tagovi: BIH Hrvatska lopovi
loading...