Tako je govorio general Živko Budimir

Živko Budimir, Politika, Živko Budimir, Valentin Inzko, Živko Budimir, Živko Budimir, Živko Budimir, HŠK Zrinjski, Ultras, Ultrasi, Živko Budimir, Hrvati u BIH, Posavina, Živko Budimir, platformaši, dijaspora, Živko Budimir, Zukan Helez, Živko Budimir, parlament, ostavka, Živko Budimir, legimitet, BIH, ustavni sud, Živko Budimir, smjena, Živko Budimir, govor, Marinko Čavara, Živko Budimir, Živko Budimir, Marinko Čavara, SDA BIH, Živko Budimir, SBB BIH, Živko Budimir, poštenje, Živko Budimir, suđenje, Živko Budimir, Ante Krajina, Zukan Helez, Živko Budimir, Željko Komšić političar, BIH, izbori, Živko Budimir, BIH, Treći entitet
...Tim je riječima Živko Budimir, nekadašnji kandidat HSP-a BiH za premijera HNŽ, uputio apel Komšiću 28. rujna 2010. na javnoj tribini HSP-a BiH u Konjicu.

To je bilo vrijeme kada je Budimiru trebao svaki hrvatski glas u HNŽ-u.

Danas je Živko Budimir nelegalni predsjednik FBIH imenovan na tu funkciju bošnjačkim glasovima. Federalni Komšić. Ono što je Komšić na razini države to su Budimir, Vlajki i Pudarić na razini entiteta.

Pripadnici malobrojnijeg naroda imenovani na funkcije majorizacijom većeg. Sudionici novog državnog uređenja u BIH koji se zove pripadnička demokracija.

Živko Budimir je dakle na ovom primjeru pokazao da je odličan političar. Odlika odličnog političara jeste da mijenja stavove, identitet, i političke parole ovisno o situaciji. Pri čemu je njegova osobna karijera iznad interesa koje privremeno zastupa. Ideje se mijenjaju. Fotelja ne.

Tijekom imenovanja platformaške protuustavne Vlade Budimir je pojašnjavajući legalnost i legitimnost iste kazao kako nije samo hrvatski legitimitet u hrvatskim strankama nego u SDP-u ponavljajući očajni i lažni SDP-ov spin kako su po Bosni pokupili preko 100.000 hrvatskih glasova. Preksinoć je isti taj sin Budimirov kazao kako se SDP delegitimirao kao višenacionalna stranka te da se radi o bošnjačkoj stranci. Zbog čega je progledao Živko? Zbog tog jer je shvatio da ga je SDP slagao ili najednom zna brojati otkada SDP ne želi više HSP u vladi?

Živko Budimir je dakle i na ovom primjeru pokazao da je odličan političar.

Prilikom formiranja Vlade FBIH , svoj pristanak da bude sijedi i blijedi privjesak bošnjačke majorizacije nad njegovim narodom Budimir je pravdao humanim postupkom spašavanja Federacije iako ga hrvatski narod nije ovlastio da tu istu jadnu i kukavnu Federaciju uopće spašava. Štoviše da je mirovao i ostao vjeran svom narodu, pitanje rekonstrukcije Federacije danas bi već bilo na stolu.

Pravaška glupost omogućila joj je još koju godinu života. Preksinoć, kada je proglašena pobjeda SDA i HDZ u Federaciji, i kada je HSP na razini Federacije praktički pometen sa scene, (osim u tri općine gdje je radila kupovina glasača parama s Federalne razine, na sramotu tih općina,) Budimir je osjećajući da mu se bliži kraj najavio moguće raspisivanje novih izbora.

Budimiru dakle više ni na kraj pameti nije spašavanje Federacije. Ako će se držati te fraze koju je ponavljao u osvit Platforme on bi kao dušebrižnik Federalnog okvira za mržnju trebao odstupiti. No on razmišlja o novim izborima. Sada najedanput kaos nije toliko upitan. Živko Budimir je dakle i na ovom primjeru pokazao da je odličan političar.

Preduvjet za to jeste da si nekonzistentan i da si spreman pogaziti sve ono što si govorio jučer. Sreća je da takvi u politici traju koliko i češki kondomi. Živko Budimir je danas paradigma modernog Hrvata u Velikoj Otomaniji. On je pristao igrati ulogu koju mu je osmislio Sarajstan. Bošnjački cvijetak zanovijetak. Katoličko predziđe moderne Neotomanije. Ponavljač velikobošnjačkih spinova. Razarač unutarhrvatskog tkiva u BIH.

Budmir Jebote Živko. Koji nikada nije izdao... bošnjačke elite naravno.

I koji , bez obzira što mu je jasno ko dan da je danas postao politički pas lutalica, još uvijek zavija nekakvim pravaš-hrvatstvom. Bilo bi lijepo od Bošnjaka, nakon što su ga politički iskondomizirali da mu posle svega ovog daju kakav ezan-job. Čovjek lijepo zavija.

Poskok.info