Sutra oblačno s kišom i susnježicom, na planinama snijeg

poplave, nevrijeme u Mostaru, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, Ljubo Bešlić, nevrijeme u Mostaru
U većem dijelu Bosne je padala kiša, a na planinama i slab snijeg. Temperature zraka izmjerene u 13 sati imale su slijedeće vrijednosti: Bijelašnica -6 stepeni, Kupres 2, Sarajevo 4, Tuzla i Gradačac 5, Doboj, Bugojno i Bijeljina 6, Bihać, Prijedor, Derventa i Srebrenica 7, Zenica, Banja Luka, Sanski Most, Drvar i Livno 8, Stolac 12, Mostar i Neum 14, Čapljina i Trebinje 15 stupnjeva.

Sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme, u većem dijelu zemlje s padavinama osim na jugu. U nižim područjima će padati kiša, u jutarnjim satima i krajem dana mjestimično i susnježica ili kratkotrajan snijeg, a u višim područjima će padati slab snijeg. Vjetar slab do umjeren sjevernog smjera, u Hercegovini bura. Jutarnja temperatura zraka između -1 i 4, na jugu od 6 do 10, a najviša dnevna temperatura između 3 i 8, na jugu od 9 do 14 stupnjeva.

U Sarajevu oblačno, povremeno sa slabom kišom. Jutarnja temperatura oko 1, a najviša dnevna oko stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(Fena)