Sretno školarci: Danas prvi dan škole

Učionica
Prvi je dan škole. Radostan i težak dan, kako za djecu tako i za roditelje. Danas će oživjeti učionice i školska dvorišta, a prvi dan škole za većinu dјece, ovaj dan donosi mnoštvo emocija. Bilježnice, udžbenici, školska torba, pribor i nove tenisice su spremni za novu školsku godinu.

Početkom svake nove školske godine na prometnicama se pojavljuje nekoliko stotina novih školaraca od kojih se neki prvi put susreću sa brzim automobilima, motociklima pješačkim prijelazima, semaforima i sl. Najugroženija skupina su učenici prvih razreda.

U cilju stvaranja što povoljnijih uvjeta za sigurnost sudjelovanja učenika u prometu, poglavito najmlađih, policijske uprave će osigurati intenzivnije poduzimanje mjera i radnji policije u blizini škola, na raskrižjima gdje učenici prelaze cestu, te na mjestima gdje pješački prelazi nisu regulirani semaforima.

MUP-a HNŽ ovim putem poziva medije da pojačaju svoje aktivnosti u smjeru zaštite najmlađih sudionika u prometu, te apelira na vozače motornih vozila da maksimalno budu oprezni (ali i strpljivi) na cestama koje su u blizini škola.

Školarci sretno u novoj školskoj godini!

HERCEGOVINA.info