SDP državi ukrao zgradu!

Zlatko Lagumdžija, BIH, Zlatko Lagumdžija, BIH, SDP BIH, kadrovi, socijaldemokracija, SDP BIH, Travnik, SDP BIH, krađa, Tuzla, zrakoplov, SDP BIH, platformaši, vlast, SDP BIH, Slobodan Vasković, država za čovjeka, HT Eronet, SDP BIH, nepotizam, Zlatko Lagumdžija
Povodom prezentacije dokaza skandalozne obmane javnosti od strane SDP-a BiH u vezi njihovih tvrdnji o vlasništvu nad stranačkim prostorima i zgradama koje koriste i daju u zakup trećim licima Bosanska stranka domaćoj i međunarodnoj javnosti prezentira dokaz da Socijaldemokratska partija BiH brutalno obmanjuje javnost da su prostorije i zgrade koje koriste u stranačke svrhe i daju u zakup trećim licima - njihovo privatno vlasništvo, kažu u BOSS-u.

Kao dokaz nude Rješenje Općinskog suda Tuzla od 20.09.2011. godine broj 032-0-Su-11-000823, u prilogu kojeg je dostavljen ovjeren Zemljišno knjižni izvadak za zgradu koju koristi SDP BiH Općinski odbor Tuzla.

- Izvadak dokazuje da je zgrada za koju SDP službeno tvrdi da je njihovo vlasništvo - registrirana u Općinskom sudu Tuzla na dan 20.09.2011. godine kao - državno vlasništvo, kažu iz BOSS-a.

- U Zemljišno knjižnom ulošku broj 5293, u vlasničkom listu za parcelu 9/252, odnosno za zgradu za koju SDP tvrdi da je njihovo privatno vlasništvo, određeno je kao tip vlasništva - državno vlasništvo, a kao korisnik nekretnine - Savez komunista BiH, stoji u priopćenju te se citira "Na osnovu odluke donesene na XI Kongresu SK BiH od 23.02.1991. godine mijenja se ime SK BiH tako da glasi: Socijalistička demokratska partija BiH".

- Evidentno je da navedeni prostor nije u vlasništvu SDP-a, te je nesporno protupravno stjecanje dobiti izdavanjem prostora trećim licima u zakup, kao i skandalozna obmana javnosti od strane SDP-a, ali i kršenje Zakona o financiranju političkih stranaka, kojim je zabranjeno da državni organi financiraju političke stranke, upozorava predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Podsjećamo, prošli mjesec objavili smo kako političke stranke u Bosni i Hercegovini izbjagavaju platiti režije, ''stanarine'' i druge račune, pa sve završava na sudu.

Iako bi trebale biti primjer urednih platiša, događa se da svoje dugove izmire tek nakon tužbi i sudskih presuda.

Ukupna vrijednost ovih sporova iznosi najmanje 3,3 milijuna KM. Od toga više od dvije trećine otpada na SDS (1.8 milijuna KM), dok su među većim dužnicima SDA (550.000 KM) i Stranka za BiH (450.000 KM).