Pročitajte kada nam točno stiže snijeg

snijeg, Slavonija, vremenska prognoza
U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne danas se očekuje sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost dok će u ostatku zemlje biti pretežno oblačno. Temperature će se kretati od onih jutarnjih 3 stupnja Celzijusa do maksimalnih 17 stupnjeva na jugu zemlje.

Nestabilno vrijeme s povremenom kišom zadržat će se do kraja ovoga radnog tjedna, a nešto više sunčanih intervala bit će na sjeveru zemlje. U petak očekivane temperature bit će niže do dva stupnja u odnosu na predhodne dane.

Za dane vikenda preovladavat će stabilno vrijeme ali i nešto svježije. Temperature će se kretati od jutarnjih -1 do najviših dnevnih u Hercegovini 12 stupnjeva.

Sljedeći tjedan, prema prognostičkim modelima Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, očekuju se ponovo padaline. One će usljed prodora hladne zračne mase sa sjevera, koje će usloviti i pad temperature zraka biti u obliku snijega u Bosni a na jugu Hercegovine kiša.

Jutarnje temperature u Bosni spuštat će se i do -12 stupnja, a u Hercegovini minimalne temperature kretati će se do 3 stupnja. Maksimalne temperature u ovom periodu kretat će se do 2 u Bosni, odnosno do 8 u Hercegovini.