Pripremite se za novo nevrijeme, za neka područja izdano i upozorenje!

Mostar, kiša, nevrijeme, nevrijeme u Mostaru, Snažno nevrijeme, vremenska prognoza, meteoalarm, vremenska prognoza, snijeg, prognoza vremena, vremenska prognoza, nevrijeme, Snažno nevrijeme, vremenska prognoza, tornado, nevrijeme, vremenska prognoza, nevrijeme, kiša, žuto upozorenje, narančasto upozorenje, vjetar, obilne padaline, vremenska prognoza, hladnoća
No, dobra je vijest da neće dugo trajati. Već od petka moći ćete uživati u sunčanim i toplijim danima.

Cijeli dan prevladavat će umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom. Glavnina kiše očekuje se u Hercegovini gdje će biti i pljuskova s grmljavinom.

Meteoalarm je izdao žuto upozorenje za područje Livna,Mostara,Trebinja i Foče , što znači da će vrijeme biti potencijalno opasno.

Prema večeri sa zapada postupno razvedravanje. U unutrašnjosti će sredinom dana zapuhati sjeverni vjetar. U Hercegovini će slabo i umjereno jugo postupno okrenuti na buru i pojačati,.Najviša dnevna temperatura zraka od 15 do 20 na kopnu te između 19 i 23°C u Hercegovini.

Od petka sunčanije

U Hercegovini će u petak biti pretežno sunčano, a u unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Ujutro je u zapadnim kopnenim predjelima ponegdje moguća magla ili niski oblaci, a na krajnjem istoku i jugu zemlje malo kiše.

Puhat će slab i umjeren sjeverozapadni vjetar, a u Hercegovini umjerena do jaka bura, mjestimice s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom od 5 do 10, u hercegovini od 11 do 16, a najviša dnevna od 15 do 20 na kopnu te između 20 i 24 °C u Hercegovini.

Ono što je svakako dobra vijest jest da je pred nama sunčan i ugodan vikend, a postupno će biti sve toplije. U istom tonu nastavit će se i početkom idućeg tjedna.

 DHMZ