"Poziv u raj" - ekstremna islamistička organizacija vrbuje djecu u BiH

zenica, islamisti, terorizam, BIH
Ekstremistička islamistička organizacija "Poziv u raj",preko svojih ogranaka u BiH vrbuje djecu za islamistički kamp u dječjem odmaralištu u blizini Fulde, objavio je njemački dnevni list "Stuttgarter Nachrichten".

U tekstu se ističe kako organizacija djecu traži u džamijama širom BiH, a paravan je seminar koji košta 60 eura i traje od 14. do 16. listopada. Njemačka policija pokrenula je istragu jer se pokazalo kako je ova organizacija povezana s ekstremnim islamističkim krugovima u Njemačkoj, a ugostiteljska organizacija u čijim se prostorijama treba odvijati seminar, najavila je kako razmišljaju o otkazivanju ugovora.

Kako piše list, cilj ove organizacije je, prema saznanjima Savezne kancelarije za zaštitu ustavnog poretka Njemačke, potpuno podčinjenje države, društva i individualnosti svakog čovjeka božjim normama, koje, kako se ističe, obuhvaćaju iznimno konzervativno tumačenje islama, prenosi javno.hr.
List navodi da Hans-Peter Friedrich, njemački savezni ministar unutarnjih poslova, želi zabraniti "Poziv u raj".

Nevjernicima treba odsječi glave!

Navodi se kako je organizacija povezana s balkanskim zemljama gdje osnivaju svoje ogranke, a navodno dajući novčanu pomoć obiteljima poginulih branitelja u BiH osiguravaju izgradnju mreže selafista u Europi.

Dvojici članova te organizacije sudi se zbog napada na dvije časne sestre kod Maglaja, a navodi se da su članovi te organizacije povezani i s terorističkim napadom na policijsku stanicu u Bugojnu, u lipnju prošle godine. Omladinski kamp je organizirao Turčin Muhamed Sejfudin Čifči, putem svoje islamske škole u Braunschweigu.

- On je pažnju privukao izjavama da nevjernicima treba odsjeći glave, a žene fizički kažnjavati. Njemački terorista Fritz G. je sa Čifčijem išao na hadž u Saudijsku Arabiju. Tijekom procesa protiv njega na suđenju "Grupi iz Sauerlanda", Fritz G. je priznao da je tijekom tog putovanja postao radikalan - piše list.
"Grupa iz Sauerlanda" je ekstremna teroristička islamistička ćelija koja je do 2007. godine postojala u Njemačkoj i dio je Islamističke džihadističke unije Njemačke.

U rujnu 2007. godine uhićena su tri člana ove organizacije tijekom priprema za bombaški teroristički napad u Njemačkoj, nakon čega su optuženi za pripadnost islamističkoj terorističkoj organizaciji i pokušaj oružanog napada.