Otvoreno pismo Živku Budimiru

Ne želim se vraćati u prošlost i bistriti Vaš dolazak na tu funkciju, to je za mene bilo i ostalo nelegalno, ali Vas želim javno upitati nekoliko pitanja.

Svjedoci smo nekoliko javnih istupa Vašeg ministra Heleza po raznim medijima u kojima iznosi nekoliko laži.

Spomenuti drug je u emisij Tele-ring na OBN televizij javno ustvrdio da u Bugojnu nije bilo logora, a i dan danas se ne zna ni mjesto ukopa za 24 Hrvata iz Bugojna u kojemu su Mlaćo, Cikotić, Helez i družina vedrili i oblačili kroz čitavo vrijeme rata.

Dakle, aktualni nametnuti ministar branilaca ali ne i branitelja javno tvrdi da je Bugojno čisto, je ali od Hrvata, jer oni su ga očistili!

Druga tvrdnja istog Vašeg ministra kako u njegovom rodnom selu Vesela kraj Bugojna nije bilo zločina nad Hrvatima, a svima je poznato da je u tom selu ubijeno više desetina Hrvata, selo opljačkano, spaljeno, a preživjeli Hrvati protjerani.

Ovakav istup osvjedočenog mrzitelja Hrvata ne čudi, ali čudi i zabrinjava Vaša šutnja, pasivnost ili što je već!?

Ja Vas ne poznajem osobno, ali sam kroz razgovor sa nekim braniteljima koji Vas poznaju i tvrde da ste u ratu bili skroz normalna osoba i dobar vojnik, stoga me brine kako zatvarate oči pred ovim činjenicama ili stvarno za Vas tu nema ništa sporno!?!?

Na temelju razgovora sa spomenutim braniteljima koji su Vas hvalili i na temelju jednog televizijskog nastupa Vašeg koalicijskog partnera Lagumdžije u kojem Vas je hvalio kako ste hrabro obarali dušmanske avione dok je on bio "slučajni prolaznik" u komandi generala Kukanjca, očekivao sam od Vas više hrabrosti!!!

Ili ste izgubili hrabrost ili ste pobrkali vrijednosti???

Nedugo poslije ovih istupa Vašeg ministra na jednom graničnom prijelazu u Republiku Hrvatsku uhapsiše još jednog člana Brigade Rama pod optužbom za ratni zločin.

Gospodine Budimir!

U Rami se zaista dogodio zločin, i to na više lokacija; Jurići, Uzdol, Hudotsko,..., i nitko, ama baš nitko nije odgovarao za to, nije čak ni optužnica podignuta ni za počinitelje ni za nalogodavce!

Ili možda to i nije zločin jer je počinjen nad Hrvatima, a Tko su oni molim vas?

Kakvu to nam poruku šalje aktualna vlast Federacije čiji ste Vi vrh?

Hoće li se opet Hrvati morati kriti po šumama kao i poslije 1945?

Je li to opet Budimire zapalo da budu nova OZNA?

Možda će te se pitati zašto svo pitam upravo Vas?

E pa, evo zašto!

Prvo, Vi ste predsjednik te Federacije čiji ministar javno laže i poriče ratne zločine za koje je sasvim sigurno znao, a vrlo vjerojatno i sudjelovao, a da ga Vi niste smjenili, a morali ste!

Ako ste pak nemoćni onda ste Vi morali podnijeti neopozivu ostavku i javno objasniti razlog!!!

Drugo, Vaša stričevka je novi Tužitelj za ratne zločine u Federaciji, a kadar je SDP-a, pa ste joj morali barem reći; sestro pa nemoj tako, de podignite barem koju optužnicu za zločine počinjene nad Hrvatima Rame, a niste!

Ova optužnica, kao i one koje slijede, su vjerojatno vraćanje duga za poziciju, ali Vi ste morali reagirati jer volite isticati kako su Vam interesi Hrvata iznad svega!

No, iz navedenog se nebi baš reklo!

Stoga Vas javno pozivam, ako je išta od onoga što su o Vama rekli istina, i ako je u Vama još išta od toga ostalo onda reagirajte kako bi trebali jer ovo Vam je prilika da saperete ljagu sa imena svoga ako već ne možete sa prezimena!!!

Ivan Filipović

Dragovoljac Domovinskog rata, Brigada Rama.

www.rama-prozor.info