FOTO  Održana četrnaesta sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH u Vitezu

HDZ BiH, Vitez

Komentirajući aktualnu političku situaciju u BiH, Predsjedništvo je izričito bilo za daljnju stabilizaciju političkih prilika u BiH, te nastaviti ulagati napore na europskom putu Bosne i Hercegovine.

Hrvati su predvodici puta BiH u EU, a HDZ BiH će u predstojećem razdoblju nastaviti voditi konzistentnu politiku uvažavajući ambijent i okolnosti u kojima će se voditi predstojeći proces promjene izbornog zakonodavstva u BiH, te će dati puni doprinos stabilizaciji gospodarsko - političkih prilika u BiH, kao i približavanju naše zemlje na europskom putu, zaključeno je na sjednici.
Osvrćući se na uhićenja u Orašju, Predsjedništvo HDZ-a BiH je bilo izričito kako se neće dopustiti da se na ovakav način provodi takozvana borba protiv zločina koji se vežu za protekli rat. Naglašeno je kako uhićenja u Orašju nemaju veze s tom borbom, jer je netko htio poslati jasne političke poruke i pokušao narušiti odnose koji se grade u BiH.

Hrvatima se stalno događa kriminalizacija Domovinskog rata i branitelja, gospodarstvenika, političara, zaključeno je da treba zaustaviti i eliminirati mogućnost selektivnosti i neprincipijelnosti oko privođenja.
HDZ BiH na danas održanoj sjednici naglasilo je važnost neselektivnog postupanja i depolitizacije pravosuđa u Bosni i Hercegovini kao ključ njenog napretka na europskom putu.
Nakon što je Središnje izborno povjerenstvo BiH uručilo uvjerenja o dodjeli mandata načelnicima / gradonačelnicima, općina / gradova izabranim na lokalnim izborima u BiH, Predsjedništvo HDZ-a BiH je još jednom iskazalo zahvalnost glasačima koji su na proteklim izborima iskazali svoje povjerenje HDZ-u BiH, izrazilo zadovoljstvo osvojenim mandatima te uputili čestitku svim dužnosnicima koji su osvojili mandat ispred HDZ-a BiH.