Lijanovići Imaju formulu kako sudjelovati u vlasti nakon što izgubiš izbore

Višeetničnost, borba za jednakopravnost, europski put i budućnost mladih moraju biti zaštićeni dobrom namjerom i istinskim zalaganjem svih aktera u bh. politici kojima foteljaški interesi ne smiju biti prioritet.

Narodna stranka Radom za boljitak na održanoj izvanrednoj sjednici Predsjedništva usvojila je prijedlog o formiranju Vlade narodnog jedinstva. Sve parlamentarne stranke koje žele sudjelovati u takvoj budućoj boljoj vladi za građane BiH moraju biti na tragu programa te vlade koji je Boljitak danas prezentirao na održanj sjednici, a koji za glavni i osnovni cilj ima ekonomski oporavak BiH i otvaranje novih radnih mjesta za njene građane'', izjavio je Mladen Ivanković Lijanović, predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak na održanoj tiskovnoj konferenciji.

Jerko Ivanković Lijanović, dopredsjednik Narodne stranke Radom za boljitak, te dopremijer i ministar poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva FBiH naglasio je da se spreman odreći aktualnih pozicija u Vladi na uštrb boljeg života građana.
''Iskreno očekujem od koalicionih partnera da se počnu ponašati odgovorno prema građanima koje vode i nadam se da će prihvatiti prijedlog Narodne stranke Radom za boljitak o uspostavi nove Vlade narodnog jedinstva, kao jedinu ispravnu odluku i to u interesu naših građana. Ja kao dopremijer i ministar poljoprivrede FBiH spreman sam se odreći svojih funkcija u zalog za uspostavu Vlade narodnog jedinstva čiji je program zasnovan na pet ekonomskih točaka i to: fiskalne devalvacije, javno-privatnog partnerstva, masovnog poduzetništva, dekapitalizacije Razvojne banke, te regionalog klasterizetništva. Pozivam i druge političke subjekte da više ne budu sebični u ovom teškom trenutku za naše građane i da se odreknu foteljaških interesa koji već dvadeset godina koče napredak BiH, te sa nama izgrade vladu koja će sve građane odvesti u bolje sutra'', zaključio je Jerko Ivanković Lijanović i dodao da Narodna stranka Radom za boljitak neće sudjelovati u bilo kakvom sastavu Vlade FBiH čiji program će nanijeti štetu ekonosmkom razvoju BiH na njenom putu ka EU i boljitku građana.

Na održanj tiskovnoj konferenciji nazočnima se obratio i prof. dr. Vjekoslav Domljan, ekonomski stručnjak i predsjednik Odbora za ekonomska i financijska pitanja Narodne stranke Radom za boljitak koji je objasnio i samu svrhu ekonomskog programa kojim bi se ubuduće vodila Vlada narodnog jedinstva, a koja za cilj ima da anti-kriznim programom uspostavi snažan i konkurentan sektor malih i srednjih poduzeća koji će osigurati zapošljavanje, posebice mladih ljudi, povećati izvoz i vanjskotrgovinsko uravnotežavanje, kao i fiskalnu konsolidaciju i uravnotežavanje fiskalnog sektora.

Brotnjo.info