Hercegovinu i Dalmaciju očekuje olujno nevrijeme i obilni pljuskovi

Nastavlja se razdoblje nestabilnog vremena. Stoga će i sljedećih dana ponegdje biti obilnijih pljuskova i grmljavina, ...

... a vrlo je velika vjerojatnost i za mjestimična olujna nevremena.

U Hercegovini kao i na srednjem Jadranu i unutrašnjosti Dalmacije bit će najviše kiše i grmljavine, a ponegdje valja računati i na mogućnost olujnog nevremena te na lokalno vrlo obilne pljuskove. Uz povremeno umjereno jugo, more će biti malo do umjereno valovito. Temperatura zraka će se uglavnom kretati od 22 do 25 °C.

S obzirom na promjenjivo vrijeme, za srijedu je DHMZ putem Meteoalarma izdao žuta upozorenja zbog mogućih grmljavinskih oluja za Hrvatsku, a za očekivati je da će isto dogoditi i u BiH.

"Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima", upozoravaju iz DHMZ-a i svima koji namjeravaju prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima, savjetuju dodatna opreznost.

Od četvrtka toplije

U nastavku tjedna bit će sve toplije, ali i dalje promjenljivo. Povremene kiše, ponegdje i obilnijih pljuskova praćenih grmljavinom na kopnu će biti još osobito u četvrtak, a u petak i subotu uglavnom u gorju.

Od petka će posvuda biti više sunčanog vremena, a za vikend i početkom sljedećeg tjedna temperatura će već dosezati ljetne vrijednosti.

Na Jadranu će već u četvrtak pljuskova biti zamjetno manje, a zatim će od petka prevladavati sunčano. Vjetar će okrenuti na buru i sjeverozapadnjak, a zatim za vikend posve oslabjeti. Temperatura zraka od četvrtka će postupno rasti pa će već za vikend biti vrlo toplo, a sljedeći tjedan nerijetko i vruće.

23.05.2018 u 09:15