FOTO  Herceg - Bosna u srijedu navečer oživjela u Čapljini, Brčkom, Orašju i Odžaku

Nezadovoljstvo kod Hrvata u BiH traje već duže vremena, a posebno je vidljivo u proteklih godinu dana, jer čak godinu dana nakon održanih izbora BiH nema vlast na državnoj i županijskoj razini.
Ono što Hrvate najviše boli jeste činjenica da drugi biraju predstavnike iz reda hrvatskog naroda, pa je tako za hrvatskog člana tročlanog predsjedništva BiH izabran Željko Komšić, koji je pobijedio isključivo bošnjačkim glasovima, jer je osvojio više glasova nego što ima Hrvata u BiH.

U posljednjih par mjeseci Hrvati su na više načina pokazali svoje nezadovoljstvo; kroz medije, potom raznim grafitima kako žele Treći entitet, ustroj BiH kroz više federalnih jedinica, kanal na hrvatskom jeziku...

U Čapljini, općini koja graniči sa Republikom Hrvatskom, u srijedu kasno navečer su tako na ulazu u grad, odnosno na prometnim znakovima na kojima stoji ime općine, osvanuli plakati na kojima piše ''Dobro došli u Herceg - Bosnu: Čapljina''. Ista situacija desila se širom Posavine, te su se istovjetni plakati pojavili u Brčkom, Orašju i Odžaku.

Dalmacija.news/hercegovina.info