HDZ BiH Mostar: Osuđujemo pokušaj zastrašivanja i novi napad na obitelj Šantić

šantić prosvjed

...sati u stubištu zgrade u kojoj živi s obitelji u Ulici Stjepana Radića u Mostaru, ističemo kako nas duboko žaloste i zabrinjavaju stanja u kojima nedugo nakon dostojanstvenog, javnog i mirnog okupljanja u cilju traženja istine i pravde u slučaju nestalog supruga i oca, obitelj Šantić opet proživljava još jednu traumu u razdoblju od 21 godine, u kojem nitko ne daje službene odgovore, kroz nadležne institucije, što se dogodilo s nestalim generalom HVO-a Vladom Šantićem.

Također je iznimno zabrinjavajuće što se javnost dovodi u zabludu, dezinformira, navodi na lažne konstrukcije kojima se želi pokazati kako je Duje Šantić napadnut radi otuđenja imovine, da su ga napadači opljačkali, odnosno kako je javnosti kazano u vijestima, „da je otuđena veća ili velika količina novca". Ovakve konstrukcije jednostavno nisu prihvatljive i pitanje je kome one služe. Zasigurno najmanje pomažu obitelji Šantić koja unatoč najnovijem šoku i traumi mora pisati javnosti i nadležnima te se oglasiti javnim priopćenjem kako bi se znala istina pri čemu opovrgavaju glasine da mu je otuđena osobna imovina te da se u biti radi o zastrašivanju. Neistinito informiranje samo služi skrivanju nalogodavaca i težem otkrivanju počinitelja.

Stoga, osuđujemo pokušaj zastrašivanja i novi napad na obitelj Šantić te im dajemo potporu u ovim trenutcima da i dalje izdrži i ustraje u traženju istine i pravde, u slučaju nestalog generala HVO-a Vlade Šantića, a nadležne institucije i strukture pozivamo da što prije pronađu počinitelje napada na njegovog sina Duju Šantića."

Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar