Evo kakva će nam biti prva polovica kolovoza

vremenska prognoza, ljeto
No, čini se kako bi uskoro mogla zavladati konačno prava ljetna atmosfera.

Već tijekom današnjeg dana centar ciklone s frontalnim sustavom pomiče se s područja južne Velike Britanije prema sjeveru Francuske, donoseći nestabilno vrijeme, ponegdje i jače nevrijeme.

Ciklona će u utorak nastaviti svoj put prema srednjem Sredozemlju, a najjača će biti u noći na srijedu i tijekom srijede kada će se nad sjevernom Italijom, zatim i sjevernim Jadranom stvoriti sekundarni ciklonalni centar, a naše će područje sa zapada zahvatiti pripadajuća hladna fronta ciklone, piše Crometeo.hr.

Tuča, grmljavina i pijavica

Bit će još jedna srpanjska ciklona, zadnja u nizu, koja će dijelu zemlje donijeti nove obilne oborine, novo osvježenje, ali ponegdje i olujno nevrijeme koje uglavnom na dijelovima Jadrana može biti praćeno tučom, prolazno olujnim udarima vjetra, na moru i pijavicama.

Ta će ciklona odmicanjem prema jugoistoku postupno slabiti, pa će se od četvrtka vrijeme postupno početi smirivati, mada se prava stabilizacija vremena očekuje tek u dane vikenda, kada će početi umjeren porast temperature zraka.

Napokon ljeto!

Od nedjelje u gotovo cijeloj zemlji tako će zavladati ljetne vrućine. Dobra vijest za ljubitelje stabilnog vremena je da bi cijela prava dekada kolovoza mogla proći bez ciklone nad našim krajevima s temperaturama zraka koje su primjerene ljetu. Bit će sunčano i vruće, a temperature će prelaziti i 30°C.