Ekstremno visoke temperature i danas upalile crveni meteoalarm u Hercegovini

Mostar, Hercegovina, vrućine, klima, stan, trik, ljeto, ljetna vrućina, vrućine, vrućina, vremenska prognoza, visoke temperature, crveni meteoalarm
Visoke temperature očekuju se na području mostarske, trebinjske, bihaćke, banjalučke, prijedorske i tuzlanske regije i na istim je upaljen crveni meteoalarm. Ovaj alarm označava izuzetno opasno vrijeme i potrebno ga je shvatiti vrlo ozbiljno.

''Iznimno intenzivan meteorološki događaj je prognoziran. Velika šteta i nezgode su moguće na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život. Često se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima i rizicima. Slijedite naredbe i savjete dane od strane vaših državnih tijela u bilo kojim uvjetima i budite spremni na izvanredne mjere'', navedeno je u upozorenju meteoalarma.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčano i vruće vrijeme. Tijekom dana, uz mjestimičnu malu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine, istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 16 i 22, na jugu do 25, a najviša dnevna temperatura zraka između 34 i 40, na jugu i sjeveru zemlje do 42°C.

Kako je naveo FHMZ maksimalna temperatura zraka u Mostaru će se kretati između 38 i 41°C. U Trebinju maksimalna temperatura zraka će biti između 38 i 40°C.

Popularna norveška prognoza također za BiH najavljuje visoke temperature. Prema njima temperatura u Čapljini danas će narasti i do 40 stupnjeva, dok će u Stocu i Ljubuškom biti izmjereno 39 stupnjeva.

Stupanj manje će biti u Širokom Brijegu i Jablanici, a 36 stupnjeva će biti u Posušju i Grudama. Konjic, Prozor Rama, Neum će mjeriti 34, a Trebinje 33 stupnja.

Norvežani najavljuju još veće temperature u sljedećem razdoblju. Prema njima temperature će tijekom vikenda preći 40 stupnjeva.