Dva mjeseca od ubojstva mlade Mostarke: Lani su smrtonosni udarci zadati šakama i nogama

istraga ubojstva još uvijek bez rezultata, ubojstvo Lana Bijedić, istraga, istražitelji, ubojstvo Lana Bijedić, lana bijedić

Prošla su dva mjeseca od brutalnog ubojstva Lane Bijedić (19) iz Mostara, čije je tijelo pronađeno 6. listopada u 19 sati u rijeci Studenčici u mjestu Studenci kod Ljubuškog.

Kako saznaje Avaz u MUP-u Zapadnohercegovačke županije, napokon su stigli i prvi rezultati brojnih vještačenja koja su rađena u Federalnoj upravi policije u Sarajevu.

Radi se, neslužbeno je potvrđeno, o rezultatima analize bioloških tragova nađenih na njenom tijelu, kao i onih izuzetih s lica mjesta te vještačenja njenog mobitela, koji je otključan u jednoj agenciji u Njemačkoj. Također, pristigli su i rezultati toksikološke analize tkiva.

Među istražiteljima postoji nada kako se u tom moru materijala krije trag koji će ih odvesti do ubojice.

Dva mjeseca nakon ubojstva izvor Avaza koji je izravno uključen u istragu otkrio je kako je nesretna djevojka dokrajčena šakama i nogama, što je potvrdio i obdukcijski nalaz.

Nesretna djevojka se, podsjetimo, iz Mostara u nedjelju, na dan ubojstva, u prijepodnevnim satima autobusom zaputila u Čapljinu.

S autobuskog kolodovora u Čapljini pješačila je do naselja Trebižat, nekih šest kilometara, i tu joj se gubi trag. Kasnije je izneseno da je viđena na vijaduktu Studenci, što se pokazalo pregledom silnih snimaka videonadzora s brojnih objekata, a navodno, to su potvrdila i dva vozača, koja su se kretala autocestom prema Bijači.

Na desetine informativnih razgovora i saslušanja, vještačenja dva automobila Čapljinca koji je na dan pronalaska tijela imao prometnu nesreću, pretresi objekata, poput nenastanjene kuće ribara koji je i pronašao tijelo u večernjim satima, kupališta Božjak, koje je Lana s majkom i prijateljicama često posjećivala, nisu donijeli nikakve rezultate. U javnosti se, s pravom, postavlja pitanje hoće li ovaj slučaj ostati mrtvo slovo na papiru i statistička brojka u policijskoj kronici ubojstava.