Cijene kruha i mlijeka bi trebale ostati iste

kruh, brašno, cijene, Hercegovina, kruh, dani kruha, kruh, dani kruha, kruh, Hercegovina, akcija, brašno, cijena, BIH, kruh, mitovi, kruh, debljanje, kruh, debljanje, istraživanje, kruh, stari kruh, hrskav kruh, kruh, mlijeko, cijene, kruh, bijeli kruh, promjene, jelo, zdravlje, kruh, izbjegavati, razlozi, hrana, kupovina, ušteda, kruh, Rusija, tehnologija, kruh, zabluda, debljanje, debljina, katica kiš, kruh, kruh, zdravlje, kruh, svježina, recept, meso, kruh, kazna, pekara, kruh, stari kruh, poskupljenje, poskupljenje, kruh
... federalni ministar trgovine i dopredsjednik Vlade FBiH Aleksandar Remetić u intervjuu za agenciju Fena naglasio je da je "cijena pšenice u ožujku 2015. godine na burzi u Budimpešti bila niža za sedam posto u odnosu na prosinac prošle godine i da je za očekivati da cijene brašna i kruha ostanu na istoj razini".

- Praćenjem cijena osnovnih životnih namirnica u Federaciji BiH za prethodna tri mjeseca uočeno je da su cijene ostale na istoj razini. Da bi se spriječilo poskupljenje osnovnih životnih namirnica potrebno je jačati robne rezerve, kako federalne tako i županijske, kako bi se na vrijeme moglo djelovati u slučaju izvanrednih situacija (elementarnih nepogoda) - rekao je Remetić i dodao da se ulazak stranih trgovačkih lanaca u perspektivi može smanjiti pokretanjem jačeg vala koncentracije domaćih trgovačkih kapaciteta.

Posebno značajnim smatra povećanje konkurentnosti domaćih proizvoda koji, navodi, uz odgovarajuću kvalitetu i cijenu, trebaju biti sve prisutniji na policama trgovačkih lanaca. - U sadašnjem odnosu nabave, dobavljači, domaći proizvođači, su prinuđeni maksimizirati svoje rabate prema trgovačkim lancima, a u takvim odnosima domaći proizvođači su posebno ranjivi. Naime, ako počnu podizati cijene kako bi opstali, njihovi proizvodi postaju preskupi po kriterijima trgovaca koji se automatski okrenu uvozu - objasnio je Remetić dodajući da smo zbog toga svjedoci manje prodaje često kvalitetnijih, domaćih proizvoda na našem tržištu.