Bošnjačka politika je protjerala 160.000 Srba iz Sarajeva!

RAK, Sarajevo, crkva, staklo, crna kronika, radnici, štrajk, Mostar štrajk, Bošnjaci, logori, Sarajevo, sda, Vinko Puljić, Sarajevo, Dayton, Politika, Sarajevo, Željko Komšić, jovan divjak, Jerko Ivanković Lijanović, Ante Krajina, Sarajevo, trovanje, salmonela, Sarajevo, Sarajevo, rat, poruke, crveni križ, Sarajevo, vehabije, časne sestre, Sarajevo, tučnjava, Sarajevo, emigranti, kuvajt, Miljenko Jergović, Sarajevo, Božić, Sarajevo, Sarajevo, BIH, stop, stjepan radić, Sarajevo, smetnja, ulica, Sarajevo, BIH, Federacija BIH, Novac, Marijan Knezović, zrak, zagađenje, zagađenje zraka, Tvrtko Milović, Sarajevo, popis, BIH

...javnosti s njegove uloge u zločinima počinjenim nad srpskim narodom u Sarajevu i BiH, smatra Staša Košarac, šef Kluba srpskih zastupnika u Vijeću naroda Republike Srpske.

Košarac je za "Fokus" ocijenio kako je Ganić ovom izjavom ponovo uvrijedio srpski narod u BiH, koji nije zaboravio njegovu ulogu u BiH tijekom devedesetih godina prošlog stoljeća. On je istaknuo da je Ganić politički odgovoran za sve ono što se događalo  Srbima tijekom ratnih godina, jer je kao član ratnog Predsjedništva BiH znao za postojanje 126 logora u Sarajevu, silovanja, te ubijanje više od tri tisuće srpskih civila.

"Ganić je svjestan da slučaj protiv njega nije zatvoren. Očekujemo da će odgovarati za zločin u Dobrovoljačkoj ulici i za sve ono što je bilo pogubno za sarajevske Srbe. Mislim da Ganić pokušava izići iz svega toga i sada priča razne neistinite i neutemeljene priče", kazao je Košarac, koji je i voditelj Tima RS za koordinaciju aktivnosti istraživanja ratnih zločina i traženja nestalih osoba. On je naveo da Srbi nisu napuštali Sarajevo kako bi prodali svoju imovinu i kako bi kupili neke nekretnine u Banjaluci ili Beogradu, jer su mnogi od njih zbog ucjena i nesigurnosti morali prodati stanove po cijenama znatno manjim od tržišnih. "Sarajevska politika planirala je sistematsko uništavanje srpskog naroda u tom gradu, a to je nastavljeno i nakon Daytonskog sporazuma", rekao je Košarac, te dodao da su Srbi pod utjecajem bošnjačke politike bili primorani napustiti Sarajevo, a ne kako bi ostvarili neku ekonomsku korist.

Mihajlo Parađina, član Skupštine BORS-a, rekao je da su sarajevski Srbi najveći gubitnici tijekom ratnih godina i istaknuo kako je ovaj grad jedno od najvećih stratišta srpskog naroda. "Iz Sarajeva je otišlo 160.000 Srba zbog vlasti koju su krerali bošnjački lideri, među njima i Ganić, a koji su pokušavali napraviti unitarnu BiH", rekao je Parađina, ocijenivši kako se Ganić pokušava osloboditi odgovornosti i zato sada govori neistinite priče da su Srbi namjerno, iz osobne koristi, napuštali Sarajevo.

Ratni član Predsjedništva BiH Ejup Ganić rekao je uoči nedjeljne sesije Asocijacije neovisnih intelektualaca "Krug 99", na kojoj je bio uvodničar, da Srbi iz Sarajeva neposredno poslije rata i sada odlaze "iz ekonomskih razloga i zbog trgovine, odnosno zbog toga što su za jedan stan u Sarajevu mogli kupiti dva - po jedan u Beogradu i Banjaluci".

FOKUS