Borjana Krišto: HDZ uvjerljivo vodi u 18 općina

borjana krišto
... između ostalog Usoru, Odžak, Vitez i Vareš, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

- Žao nam je što smo izgubili Kupres. Uz 18 načelničkih mjesta očekujemo da ćemo i u Stocu pobijediti. Jako nam je žao što je došlo do takve vrste incidenata u Stocu i očekujemo od CIK-a i ostalih nadležnih institucija da će ovo sankcionisati - rekla je Krišto.

Prvi rezultati lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini čekaju Domu Hrvatske demokratske zajednice BiH u Mostaru, gdje je okupljen veliki broj čelnika i simpatizera stranke, koja ima 33 kandidata za načelnike bilo samostalno bilo u koaliciji, te 66 listi za općinska odnosno gradska vijeća.

Prema prvim informacijama, kandidati HDZ-a biH su pobijedili u općinama Vitez, Neum, Čapljina, Kiseljak, Tomislavgrad, Orašje, Čitluk, Odžak, Vareš, Žepče, Livno, Usora, Ljubuški, Posušje, Grude i Širokom Brijegu.

Izborne rezultate u središnjici HDZ-a BiH u Mostaru između ostalih čekaju zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bariša Čolak, ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda, ministrica financija FBiH Jelka Miličević, Federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić, federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović, federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić, premijer ZHK-a Zdenko Ćosić i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Cilj HDZ-a jeste da ostane stožerna stranka Hrvata u BiH.

Podsjetimo, jedini koji danas nisu mogli birati niti biti birani bili su građani Mostara./HMS/