Bliži nam se zima: Spremite toplu odjeću, očekuju nas minusi.

Mostar, kiša, nevrijeme, nevrijeme u Mostaru, Snažno nevrijeme, vremenska prognoza, meteoalarm, vremenska prognoza, snijeg, prognoza vremena, vremenska prognoza, nevrijeme, Snažno nevrijeme, vremenska prognoza, tornado, nevrijeme, vremenska prognoza, nevrijeme, kiša, žuto upozorenje, narančasto upozorenje, vjetar, obilne padaline, vremenska prognoza, hladnoća

Ovakve nas vremenske prilike očekuju u naredna tri dana.

Ponedjeljak, 30. listopad

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, sutra će u Hercegovini biti pretežno sunčano vrijeme, dok se u Bosni prijepodne očekuje više oblačnosti u centralnim i istočnim područjima. U drugoj polovini dana prolazno naoblačenje sa sjevera preći će preko Bosne. Vjetar u Bosni umjerene jakosti sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 0 i pet, na jugu zemlje od tri do sedam. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između šest i 11, na jugu zemlje od 12 do 16 stupnjeva.

Utorak, 31. listopad

U utorak, 31. listopada, u BiH će biti pretežno sunčano vrijeme, s tim što se prijepodne više oblačnosti prognozira u centralnim i istočnim područjima. Vjetar slab do umjerene jakosti, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -3 i dva, na jugu od dva do šest. Najviša dnevna temperatura zraka između šest i 11, na jugu zemlje od 12 do 16 stupnjeva.

Srijeda, 1. studeni

U srijedu, 1. studenog, u BiH će biti pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -3 i jedan, na jugu od jedan do pet. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između sedam i 11, na jugu zemlje od 12 do 15 stunjeva..