VELIKA AKCIJA POLICIJE Grci traže još 50 huligana iz Hrvatske, postavili blokade

BBB Atena huligani
Ronald Goršić/CROPIX

Grčka policija pokrenula je akciju diljem zemlje u potrazi za huliganima iz Hrvatske koji su sudjelovali u incidentu u kojemu je jučer nasmrt izboden navijač AEK-a. Kako prenosi portal Newsit, traga se za najmanje 50 osoba koje su sudjelovale u obračunu.

Policija je u pokušaju da ih pronađe postavila blokade na cestama i granicama. Usto su u tijeku i pretrage kuća, hotela i Airbnb smještaja u Attici. Sumnja se da su ih bookirali grčki navijači za svoje prijatelje iz Hrvatske.

Sumnja se da je počinitelj Grk?

Uhićeno je 98 osoba među kojima su, po napisima grčkih medija, uglavnom Hrvati. Dali su uzorke DNK koje policija planira usporediti s uzorkom DNK pronađenom na ubijenom muškarcu.

Počinitelj još nije identificiran ali je Dnevnik NOVE TV neslužbeno doznao kako se sumnja da je počinitelj Grk. U međuvremenu se vlasti pripremaju za sutrašnju utakmicu.

Sutra se u Ateni igra utakmica između Panathinaikosa i Marseillea. Postoje informacije da su se organizirali huligani Marseillea, Livorna i Sankt Paulija, koji planiraju osvetničku akciju zbog jučerašnjeg krvavog sukoba.