VELEPOSLANSTVO SAD-a "Tvrdnje Fadila Novalića su smiješne''

Michael Murphy veleposlanik

Bivši premijer FBiH Fadil Novalić koji je osuđen na zatvorsku kaznu zbog afere 'Respiratori', tijekom gostovanja na jednoj TV emisiji, optužio je pojedine medije, tužitelje, suce, ali i veleposlanstva nekih država, prvenstveno Sjedinjenih Američkih Država za situaciju u kojoj se našao.

Novalić je rekao kako Veleposlanstvo SAD-a financira medije koji njega kritiziraju, kao i da se vršio pritisak na pravosuđe.

Na to je danas stigla reakcija iz Veleposlanstva SAD-a. Ističu kako su Novalićeve tvrdnje smiješne.

"Sjedinjene Američke Države snažno podržavaju nezavisne institucije za provođenje zakona, tužiteljstvo i sudstvo koje rade u ime građana ove zemlje na istrazi, procesuiranju i kažnjavanju korupcije. Uvijek smo pozivali bosanskohercegovačke pravosudne institucije da korumpirane pojedince učine odgovornima za svoja djela. Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država ne utječe na sudske postupke. Tvrdnje  Novalića su smiješne i osmišljene da odvrate pažnju od njegovih pogrešnih postupaka", naveli su iz Ambasade Sjedinjenih Američkih Država na upit Avaza da prokomentiraju tvrdnje presuđenog bivšeg premijera FBiH.