UŽAS U ŠVICARSKOJ Peteročlana obitelj skočila s balkona, istraga otvara sumnju na "Prepper" pokret

prepperi, Francuska, samoubojstvo, obitelj

Petero članova obitelji iz Francuske prošlog je četvrtka skočilo s balkona zgrade u Montreuxu u Švicarskoj, o čemu je Fenix-magazin pisao, a novi nalazi u istrazi ukazuju na to da su bili dio ‘Prepper pokreta’ i živjeli u potpunoj izolaciji. Istrage županijske policije Vauda o šokantnom slučaju se nastavljaju, a u slučaju još mnogo toga nije jasno.

"Prema navodima policije, poginuli su bračni par, njihova 8-godišnja kći i sestra od supruge", prenosi njemački Fenix.

Najveća nada za rasvjtljenje slučaja je 15-godišnji sin, koji je jedini preživio pad. Prema navodima policije, njegovo “vrlo kritično stanje” se “stabiliziralo”. Nije jasno je li već vođen razgovor s tinejdžerom koji je izgubio cijelu obitelj.

U međuvremenu je nekoliko francuskih medija prikupilo informacije o tijeku događaja. „Journal du Dimanche“ izvijestio je da ‘postoje sumnje’ da se radilo o masovnom samoubojstvu i da se radilo o kultu. Bilo je i onih koji su govorili o tome da je obitelj dio ‘Prepper pokreta’.

Prepperi stvaraju zalihe hrane i lijekova i pripremaju se tako za ‘sudnji dan’.

Ovu tezu potkrepljuju i podatci iz “Le Parisiena”: Prozori stana su bili zapečaćeni dok se obitelj povukla u dvije sobe u peteresobnom stanu. Ostatak kuće navodno je bio krcat konzervama i lijekovima, što objašnjava svakodnevnu dostavu paketa, o čemu svjedoče susjedi. Ovakvo ponašanje je tim čudnije s obzirom na to da su troje odraslih stanovnika stana bili sve samo ne autsajderi – barem na papiru.

Godine 2013. Marc F. pridružuje se tvrtki u Lausannei koja je specijalizirana za online prodaju karata, posebice u sportskom sektoru. Na svojoj profilnoj slici na društvenoj mreži pozira na stadionu dok je njegova tadašnja tvrtka zaslužna za veliku lutriju ulaznica za Europsko nogometno prvenstvo 2016. u Francuskoj. Tijekom događaja, čovjek iz Marseillea pokrenuo je vlastiti posao.

Kako navodi “JDD”, njegova žena i njezina sestra blizanka unuke uglednog alžirskog književnika koji je preminuo prije 60 godina i stoga mu je 15. ožujka odana počast “na zahtjev Emmanuela Macrona”. Njega je ubila tajna služba (OAS), ekstremno desničarski pokret koji se protivio neovisnosti Alžira.

“Journal du Dimanche” bio je prvi medij koji je citirao svjedočanstvo člana pokojne obitelji u Montreuxu. Šogor je rekao da se s Marcom F. i njegovom suprugom nije čuo petnaest godina.

“Šest mjeseci nakon braka, brutalno su prekinuli kontakt”, objašnjava.

Prema više izvora, osmogodišnja kći nije bila prijavljena u uredu za prijavu stanara. Kao i njezini roditelji, ni ona u četvrtak ujutro nije preživjela pad s visine od 22 metra. Dakle, može li njezin stariji brat, koji je preživio, razotkriti misterij iza ove tragedije?

Podsjetimo, prije samog skoka, u stan su ujutro došla dva policajca kako bi uručili sudski poziv ocu, izvijestili su iz policijske uprave frankofonskog kantona Vaud. Poziv se odnosio na kućno školovanje jednog od djece, koje je navodno podučavao otac.

Nakon što je netko iz stana upitao tko je ispred vrata, službenici više nisu čuli glasove niti je itko otvarao vrata pa su se povukli.

U međuvremenu je svjedok oko 7 sati izvijestio da se pet osoba bacilo s balkona zgrade. Inače zgrada sa sedam stanova se nalazi u centru grada gotovo izravno na Ženevskom jezeru, nasuprot poznatog Montreux Casina.