Uskoro potpisivanje sporazuma BiH i Hrvatske o graničnim prijelazima

...o graničnim prijelazima, slobodnom protoku robe, koridoru kroz Neum i Luci Ploče. To je za Fenu danas potvrdio predsjedavajući Komisije za integrirano upravljanje granicom BiH Miro Džakula, koji je podsjetio da novog sastanka državnih komisija do veljače neće biti pošto je sve već dogovoreno između BiH i Hrvatske. Krajem prosinca 2012. godine dogovor je potvrđen na sastanku u Bruxellesu, na kojem su prisustvovali i predstavnici Europske unije.

"Praktično tehnički dio je završen. Podnijeli smo zahtjev da se s osobnom iskaznicom i dalje iz Bosne i Hercegovine može ući u Hrvatsku. O tome je Hrvatska izvijestila Europsku komisiju i najvjerojatnije da nam za ulazak u Hrvatsku neće trebati putovnica", kazao je Džakula.

Podsjetio je da je državna komisija s kolegama iz Hrvatske postigla dogovore o Luci Ploče, neometanom prolasku iz Hrvatske kroz Neum i pograničnom prometu.

"Zbog toga smo zadovoljni onim što smo postigli kao dvije tehničke komisije, a sada je na redu finaliziranje do potpisivanja sporazuma. Za dodatno angažiranje u pripremi spomenutog sporazuma nitko od članova državne komisije koji su sudjelovali u ovom poslu nije dobio ni feninga", rekao je Džakula.