VIDEO  Unatoč zabrani BBB stigli u Atenu i sudjelovali u neredima. Ima teško ozlijeđenih

BBB Atena
Screenshot

Kako prenose pojedini mediji u Grčkoj, ozbiljni incidenti dogodili su se u ponedjeljak navečer u kojima su sudjelovali navijači zagrebačkog Dinama. Prema tamošnjim informacijama, pojedini navijači Modrih uputili su se prema Grčkoj iako je jasno bilo rečeno kako na ovoj utakmici neće biti gostujućih navijača.

Njih oko 200-tinjak krenulo je iz hrvatske metropole na put prema Ateni, a u poslijepodnevnim i večernjim satima došlo je do sukoba u kvartu Nea Filadelfia. Nije dugo trebalo čekati da čitava situacija izmakne kontroli.

Sadržaj se učitava...

Navodno se skupina našla u krugu stadiona i potom krenula udarati po svima i svemu što im se našlo na putu. Riječ je o teškim incidentima, a navodno ima i ozlijeđenih. Morala je intervenirati i policija koja je uspjela u zaustaviti i veći kaos, a kako prenose grčki mediji, navijači su pokušali u jednom trenutku i ući na sami stadion, ali su ih tamo zatekla zatvorena vrata. U izvješću je također istaknuto kako su navijači oštetili i čeličnog orla koji stoji na ulazu u stadion, prenose Sportske novosti.

Sadržaj se učitava...

U krugu AEK-ove nogometne arene prisutne su i veće policijske snage, a prema pojedinim informacijama jedna je osoba zadobila i teže ozljede te je Hinom prebačena u obližnju bolnicu.

Po Ateni se pročula priča da su BBB i navijači Panathinaikosa Gate 13 iznenadili AEK-ovce, iako je pitanje koliko je navijača, a koliko građana tamo bilo, te da su dobro prebili sve na koje su naišli. Dinamovi navijači stigli su u Grčku uglavnom automobilima.

Podsjećamo, odlukom UEFA na stadionu na utakmici AEK – Dinamo neće biti sektora za gostujuće navijače, ali nakon ovoga bit će vjerojatno opsadno stanje u kvartu Nea Filadelfia, gdje se nalazi stadion AEK-a, a možda i u cijelom gradu. Upravo da bi se izbjegli neredi UEFA je zabranila dolazak gostima, no za huligane je to tek najveći izazov, da dođu i pokažu se na način na koji su se pokazali. Što li će ponuditi utorak? Nadamo se da Hrvati koji su ovdje neće platiti ceh na ulicama Atene.