Unatoč tome što jedini smiju snimati Milanovića u Kosači, na internetu prijenos uživo ne gleda ni 100 ljudi

Zoran Milanović, hrvatski dom herceg stjepan kosača, HVO, Mostar

Prijenos uživo 30. obljetnice osnutka Hrvatskog vijeća obrane putem interneta ne gleda ni 100 ljudi unatoč tome što je Radiotelevizija Herceg-Bosne dobila od organizatora događaja ekskluzivno pravo snimanja kojoj nazoči i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Već smo pisali kako je veliki dio novinarskih ekipa ostao razočaran ispred Kosače jer im je zabranjeno snimanje i sudjelovanje u programu. Predsjednik Republike Hrvatske u jutarnjim satima stigao je u Mostar gdje je sudjelovao u polaganju vijenaca i paljenja svijeća čime je odao počast poginulim braniteljima HVO-a za koje je već ranije kazao da su odigrali veliku ulogu u obrani Bosne i Hercegovine te Hrvatske.

Predsjednik Republike Hrvatske posmrtno je odlikovao Redom kneza Domagoja s ogrlicom za pokazanu osvjedočenu hrabrost i junaštvo u ratu Ivu Lozančića te Redom bana Jelačića za iznimno uspješno zapovijedanje postrojbama Hrvatskog vijeća obrane te za sveukupne zasluge u njihovom ustroju Zborna područja Mostar, Tomislavgrad, Vitez i Orašje (Hrvatski dom Herceg Stjepan Kosače). Predviđeno je prigodno obraćanje Predsjednika Republike.

P. S. Broj gledatelja TV HB putem interneta koji smo naveli bio je u trenutku pisanja teksta, dok se sada popeo na 140. Moguće kao posljedica, prema riječima voditelja programa, emotivnog i nadahnutog govora Vlade Džoića, voditelja Odjela za branitelje Hrvatskog narodnog sabora.

Youtube kanal navedene televizije broji 14.6 tisuća pretplatnika.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.