UNATOČ SVEMU Danas će biti raspisani Opći izbori 2022. u Bosni i Hercegovini

Izbori
Izbori

Predsjednik SIP-a Suad Arnautović ranije je najavio da će SIP, unatoč brojnim spekulacijama u javnosti, postupati u skladu s odredbama Izbornog zakona, te da će izbori biti raspisani na vrijeme

Središnje izborno povjerenstvo (SIP) Bosne i Hercegovine bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo da doneijeti odluku o raspisivanju i održavanju Općih izbora u Bosni i Hercegovini 2022. godine, koji bi trebali biti održani 2. listopada ove godine.

SIP BiH bi, osim ove odluke, trebao donijeti i druge akte potrebne za pripremu i održavanje Općih izbora, među kojima je i odluka o zaključivanju Centralnog biračkog popisa sa stanjem na dan 3. svibnja 2022. godine u 24 sata, kao i pravilnik o prijavi i uslovima za ovjeru političkih subjekata za učešće na Općim izborima 2022. godine, te pravilnik o provedbi izbora.

Ta odluka trebala bi biti donesena na sjednici koju je SIP zakazao za danas u 10.00 sati.

Predsjednik SIP-a Suad Arnautović ranije je najavio da će SIP, unatoč brojnim spekulacijama u javnosti, postupati u skladu s odredbama Izbornog zakona, te da će izbori biti raspisani na vrijeme.

“Jedna od tih zakonskih obaveza jest da SIP najmanje 150 dana prije izbornog dana raspiše izbore”, rekao je Arnautović i dodao da je izborni dan fiksno utvrđen kao prva nedjelja u mjesecu listopadu, tako da će SIP u skladu sa zakonskim ovlaštenjima 4. svibnja na sjednici donijeti odluku o raspisivanju općih izbora".

IZ SIP-a su potvrdili Srni da ne sumnjaju u to da će novac za održavanje izbora biti osiguran na vrijeme.