UKLONJENE BARIKADE Večeras mirno na Kosovu

UKLONJENE BARIKADE Večeras mirno na Kosovu
kossev.info

Uklonjene su barikade u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, kao i kod Rudara u blizini Zvečana.

Pomjereni su kamioni u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, tako da više nema barikada iz pravca južnog dijela grada nastanjenog pretežno Albancima, javlja RTS.

Barikada više nema ni na magistralnoj cesti Kosovska Mitrovica - Raška kod Rudara u blizini Zvečana, pa je omogućen promet.

U Zvečanu i Kosovskoj Mitrovici sada je situacija je mirna.

Poslije jutrošnjeg incidenta, građani su u znak revolta postavili barikade, blokirajući tako put u selu Rudare kod Zvečana i u Kosovskoj Mitrovici kod Tehničke škole.

U incidentu je ranjen Srbin Srećko Sofronijević (36). U nemirima je ukupno deset osoba ozlijeđeno gumenim mecima, suzavcem i šok-bombama.

Srbi tvrde da su ih napale jedinice kosovske policije, dok policija kaže da je provodila akciju protiv krijumčarenja robe. NATO je također priopćio da ne vidi ništa sporno u akciji te da je policija samo provodila zakon. Akcija je provođena i u drugim dijelovima Kosova.

Kosovski ministar unutarnjih poslova Dželjalj Svečlja rekao je da je tijekom današnje akcije kosovske policije u Kosovskoj Mitrovici ozlijeđeno osam policajaca. Svečlja je rekao da su prosvjednici tijekom sukoba “protiv policije koristili dugo oružje”.