UKLONJENE BARIKADE Kosovski ministar kaže da je maskirana skupina iz Srbije pucala na policiju

UKLONJENE BARIKADE Kosovski ministar kaže da je maskirana skupina iz Srbije pucala na policiju
Twitter

Kosovski ministar unutarnjih poslova Dželjaj Svečlja priopćio je da su barikade uklonjene te da su prijelazi Jarinje i Brnjak otvoreni, kao i da su "skupine maskiranih ljudi, dugim puškama, predvođene Beogradom i koje dolaze iz Srbije, napale građane Kosova, a danas su pucale i na policijske službenike s ciljem da ih ubiju", prenosi RTK.

Rekao je da su barikade "postavile srpske ilegalne strukture sinoć, 15 minuta nakon što se oglasila sirena za uzbunu", na devet različitih lokacija na sjeveru Kosova. 

"Ovo postaje ozbiljnije kad Srbija dobije punu i javnu podršku Moskve"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stvaranje panike, izazivanje opće opasnosti, kretanje naoružanih i maskiranih osoba unutar zemlje, brutalno premlaćivanje naših građana, kao i pokušaj ubojstva policajaca su neprihvatljivi postupci i u tom pogledu će svakako biti provedena istraga.

Korištenje ovakvih kriminalnih skupina za destabilizaciju zemlje od strane Srba ne ugrožava samo našu zemlju, a to još postaje ozbiljnije kada Srbija, koja kroz takve skupine želi ostvariti svoje ciljeve, dobije punu i već javnu podršku Moskve", naveo je Svečlja.