UHIĆEN NA GRANICI Pao serijski lopov iz BiH, ukrao više od 400.000 eura u gotovini i nakitu

UHIĆEN NA GRANICI Pao serijski lopov iz BiH, ukrao više od 400.000 eura u gotovini i nakitu
LPD NÖ

Austrijska policija riješila je seriju provala i pljački, od kojih neke datiraju još iz 2019. godine, uhitivši 29-godišnjeg državljanina BiH, koji je tijekom proteklih godina ukrao više od 400.000 eura u gotovini i nakitu. On je jučer priznao većinu pljački i nalazi se u zatvoru u St. Pöltenu.

Kako prenose mediji, on se sumnjiči za provale i pljačke u Donjoj Austriji, Štajerskoj, Tirolu, ali i Hrvatskoj. Tijekom provala obično je sa sobom nosio kuhinjski nož. U dva navrata uz sebe je imao i pištolj, pišu Nezavisne novine.

Prva od pljački za koju se tereti dogodila se 30. siječnja 2019. godine, u općini Sankt Andre, a posljednja, 11. u nizu, bila je provala u stambenu zgradu u Altenbergu, u listopadu 2022. godine.

Kako austrijski mediji prenose, iako to policija nije službeno potvrdila, osumnjičeni je identiifciran kao Kemal L. (29), a policija mu je ušla u trag nakon raspisivanja europske potjernice. On je upravo na osnovu ove potjernice i uhićen na graničnom prijelazu s Hrvatskom.

Tijekom svojih pljački, znao je biti i nasilan, pa je tako u zlatari u Zagrebu teško ozlijedio radnicu, slomivši joj nos.

Kada je bio u Austriji, nije puno birao svoje mete. Pored stambenih kompleksa, pljačkao je i trgovine i benzinske pumpe.

Uglavnom, on je živio sve ove godine od ukradenog, a novac je, navodno, trošio po lokalnim, austrijskim kockarnicama.