UČENICI JOŠ NEĆE U KLUPE Sindikati odbili prijedlog o povećanju plaće, evo što im je ponuđeno

Školske klupe
Hercegovina.info

Sastanak koji je danas održan između Sindikata osnovnih i srednjih škola Županije Zapadnohercegovačke s Ministarstvom obrazovanja, odnosno Vladom te županije danas nije urodio plodom, te se opći štrajk nastavlja do daljnjeg.

Naime, prosvjetari su odbili ponudu koju su dobili.

"Ponuđeno nam je povećanje plaće od 7 posto. To smo odmah odbili. Mi ćemo sutra imati u podružnicama sastanke kako bi formalno potvrdili da se ta ponuda odbija", kaže za Hercegovina.info predsjednica Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama ŽZH Jasminka Petric.

"Vlada i Ministarstvo obrazovanja su već primili na znanje da smo odbili njihovu ponudu. Oni će nam kako doznajemo poslati novi prijedlog, ali što će to biti ne znam", dodaje.

"Štrajk se nastavlja sve do onog trenutka dok se ne ispune obje naše točke, a to su potpisivanje Kolektivnog ugovora i dogovor oko povećanja plaća. Mi ne tražimo ništa neralno, ponudili smo im tri scenarija na koji nam mogu povećati plaću, a na njima je da vide kako će to učiniti", rekla je Petric.

Nakon sastanka pitali smo i ministricu obrazovanja ŽZH Ružicu Mikulić za komentar.

"Ministarstvo već sada uređuje već napravljen tekst Kolektivnog ugovora, na način da dodaje dijelove koji se odnose na na financije iz Ministartsva financija, zatim ćemo ih poslati i sindikatima i onda nastaviti pregovore", rekla je Mikulić za Hercegovina.info.

Podsjetimo, u općem štrajku je osam srednjih i 12 od 14 osnovnih škola u ŽZH. Učenici nakon božićnog raspusta još uvijek nisu sjeli u svoje klupe, a ne dogodi li se to uskoro na ulice bi mogli i roditelji.