U ZNAK PROSVJEDA Mljekari iz BiH dijele mlijeko narodu

mljekari, Veliki proizvođači, Bosna i Hercegovina

Poljoprivredni proizvođači, točnije mljekari i stočari u Živinicama danas su ponovno izašli na ulice kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog raspodjele novčanih sredstava. 

"Okupit će se ispred Gradske uprave s nadom da će se netko obratiti i da će se ova agonija riješiti. Njima se prošlog tjedna nitko nije obratio, ali poljoprivrednici ne namjeravaju odustati od borbe za svoja prava", prenosi Avaz.

Danas će sa sobom ponijeti mlijeko koje će dijeliti građanima. Tako će i pokazati koliko je bitan njihov proizvod, kvalitet njihovog domaćeg mlijeka. Domaćoj proizvodnji prijeti gašenje, upitna je egzistencija, a građani bi, u slučaju da se to dogodi, na raspolaganju imali samo nekvalitetno uvozno mlijeko u prahu. 

"Ponijeli smo neke malo veće količine mlijeka pa ćemo dijeliti građanima. Humanitarno ili narodu u kuhinju. Uglavnom bit će na raspolaganju narodu - rekao je za Eldin Glibanović, jedan od nezadovoljnjih poljoprivrednika koji se bori za svoja prava.

Nije isključio mogućnost da ostanu pred Gradske uprave i tijekom noći.

"Dotjerali smo priključke danas i stat ćemo pred Gradsku upravu. Možda ostanemo i do večeras, dok se oni ne oglase. Nadamo se da će nam se obratiti, da se ova agonija riješi", kazao je Glibanović.

Podsjetimo, poljoprivrednici, točnije mljekari i stočari su nezadovoljni raspodjelom novčanih sredstava u iznosu od 600.000 KM koje je Gradska uprava Živinice dala na korištenje svim poljoprivrednim proizvođačima.