U RUSIJI TRAŽE OSTAVKU PUTINA "Ne šalju se nove jedinice na teritorij Ukrajine"

rat u ukrajini,Vladimir Putin,Rusija,ukrajina,Vladimir Putin,obraćanje,rat u ukrajini,Putin,bombardiranje,Kijev,rat u ukrajini,Vladimir Putin
Profimedia

Vojno zapovjedništvo Ruske Federacije prestalo je slati nove jedinice u Ukrajinu nakon dramatične ukrajinske protuofenzive koja je preoblikovala rat i ostavila Moskvu uzdrmanu, priopćio je Glavni stožer Oružanih snaga Ukrajine.

"Vojno zapovjedništvo Ruske Federacije obustavilo je slanje novih, već formiranih jedinica na teritorij Ukrajine", rekli su dužnosnici na Facebook stranici Glavnog stožera.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gradski zastupnici iz 18 okruga Moskve i Sankt-Peterburga potpisali su izjavu za javnost u kojoj zahtijevaju da Vladimir Putin podnese ostavku.

“Mi, općinski zastupnici Rusije, vjerujemo da postupci predsjednika V. Putina štete budućnosti Rusije i njezinih građana. Tražimo ostavku Vladimira Putina s mjesta predsjednika Ruske Federacije!” stoji u izjavi.

Može li doći do prekida vatre u Zaporižju?

Nuklearna misija UN-a kaže da su Rusija i Ukrajina zainteresirane za prekid vatre oko elektrane Zaporižja, prenosi Reuters. Šef UN-ove nuklearne agencije Rafael Grossi rekao je danas da obje strane "surađuju" s agencijom u vezi sa zaštitnom zonom.

Rasprave su usredotočene na "obvezu da nikakva vojna akcija neće uključivati niti podrazumijevati ciljanje" na nuklearnu elektranu, dodao je Grossi.