VIDEO  U jednom dijelu Čvrsnice ni kanader ne može pomoći, trenutačno u akciji helikopteri OS BiH i Republike Srpske

Požar Čvrsnica
Hercegovina.info

Požar koji je buknuo na području Čvrsnice danima ne jenjava. Na trenutke bude malih pomaka, ali vjetar uz pomoć vjetra ne da mira vatrogasnim postrojbama, mještanima i dobrovoljcima koji se s vatrom bore na izrazito nepristupačnom terenu.

Dobra vijest je da pod kontrolom vatra koja bi ozbiljnije mogla ugroziti Masnu luku, ali drugi dio zapadnog desnog kraka nije uspio ni kanader primiriti.

Požar Čvrsnica

Požar Čvrsnica

"Tijekom današnjeg dana kanader HRZ-a je pomagao u gašenju požara, kao i Helikopterski servis Republike Srpske. Tijekom popodneva, kanader se ponovno uključio u gašenje na jugozapadnom dijelu požarišta koji je bliži jezeru", rekao je za hercegovina.info Josip Zelenika, član Županijskog stožera Civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.


Helikopteri su stalno prisutni, ali imaju jednu manu...

"Očekujemo i ponovni dolazak helikoptera iz Republike Srpske i Oružanih snaga BiH, koji zbog visokih temperatura požar mogu gasiti samo tijekom jutra i predvečerja. Još jednom hvala svima koji pomažu da se stane u kraj ovoj vatrenoj stihiji", zaključio je Zelenika.

Požar Čvrsnica

Prema zadnjoj informaciji koju smo dobili iz Civilne zaštite ŽZH, trenutačno vatrenu stihiju zajedno gase helikopter Oružanih snaga BiH i helikopter Republike Srpske, a već su na lokalitetu napravili dva preleta.

Mnogi su bili skeptični prema helikopterskim 'kanticama', no tzv. 'Bambiji' koji se mogu vidjeti na snimkama imaju kapacitet uzeti 900 litara vode u jednom naletu. Kako saznajemo od odgovornih, proteklih dana su vodu koristili s Blidinjskog jezera no razina je sada ispod dopuštene, pa koriste vodu iz bazena koji je dopremila Civilna zaštita Republike Srpske.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.