U ČILEU Ovako Milanović slavi ogromnu pobjedu Hrvatske

Zoran Milanović
Facebook

Nogometaši Hrvatske su ušli u polufinale Svjetskog prvenstva svladavši u četvrtfinalu Brazil nakon jedanaesteraca 4-2 (1-1, 0-0) te u polufinalu čekaju boljega iz dvoboja Nizozemska - Argentina.

Nakon regularnog dijela bilo je 0-0, a nakon produžetaka 1-1. Brazil je poveo golom Neymara (105+1), a izjednačio je Bruno Petković u 117. minuti. U raspucavanju penala junak utakmice Dominik Livaković je obranio udarac Rodryga, a Marquinhos je pogodio vratnicu, dok su za Hrvatsku pogađali Vlašić, Oršić, Majer i Modrić.

Hrvatska je drugi put zaredom prošla u polufinale SP-a, a ukupno treće, eliminiravši peterostruke prvake svijeta Brazilce nakon penala. Osmi put u zadnjih devet utakmica play-offa Hrvatska je igrala produžetke, a četvrti put pucala penale i četvrti put prošla na SP-u nakon njih, prenosi Index.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Predsjednik Zoran Milanović na Facebooku je objavio kako je slavio pobjedu Hrvatske. Podsjetimo, Milanović je u službenom posjetu Čileu. "Velika pobjeda Hrvatske! S ovakvom igrom Hrvatska može do kraja! Bravo Vatreni!" objavio je.

"Nisu uopće dominirali"
Milanović je nakon utakmice dao i izjavu.

"Velika je pobjeda. Brazil mi je nekako do sada davao dojam najjače momčadi. Mi smo ih uspjeli svesti na njihovu i oni nas na našu mjeru, što znači da je bilo sve jako ravnopravno i super. Tko nije spreman na stres neka ne ustaje iz kreveta. Hrvatska može do kraja s ovakvom igrom. Brazil je dao igrati i igrao je. Potpuno je drukčiji pristup od Japana, puno bolji nogometaši pojedinačno, a nisu dominirali nad Hrvatskom. Nisu uopće dominirali. Jednog dana doći će novi lavovi,novi čopor, ali ovi su još uvijek živi“, komentirao je nakon utakmice predsjednik Milanović pobjedu hrvatske reprezentacije nad Brazilom i ulazak u polufinale Svjetskog prvenstva.

Prije utakmice Predsjednik je rekao da očekuje borbu, a hrvatskoj reprezentaciji poručio da budu emocionalno stabilni jer, kako je kazao, pamet već imaju.

„Ne dati se impresionirati, znanje imaju. Neka se oznoje Brazilci, a Hrvatska nikada nije autsajder. Ući među osam na svijetu već je sjajno, ali s time se ne treba zadovoljiti. Treba gristi kao da je zadnje. To je momčad čiji kostur čine igrači koji su nevjerojatno iskusni i još uvijek su u dobroj snazi“, rekao je Milanović.