U 73. GODINI ŽIVOTA Preminuo je Stole - legendarni mostarski fotograf

Stojan Lasić Stole
Hercegovina.info

U Mostaru je danas, u svojoj 73. godini, nakon teške bolesti, preminuo legendarni mostarski fotograf i fotoreporter 'Večernjeg lista' Stojan Stole Lasić.

"Stole je bio kroničar društvenih zbivanja, kojeg ćemo vječno pamtiti po njegovim slikama koje su dokaz da njegov život nije bio uzaludan. Rođen je 1950. godine u rudarskoj obitelji u Mostaru, gradu u kojem je završio osnovnu i srednju školu. Nakon Glazbene akademije u Splitu, stekao je zvanje glazbenog pedagoga i više od četiri desetljeća predavao Glazbeni odgoj u školama.

Bio je vrstan pedagog naraštajima u Đačkom domu u Mostaru, te jedan od utemeljitelja Ansambla 'Mostarske kiše' i Mostarskog teatra mladih. Kao fotoreporter bio je suradnik brojnih medija u BiH i cijeloj regiji, a najveći trag ostavio je u 'Večernjem listu' u kojem je ostao do kraja svoga života.

Otišao je Stole, otišao je sijedi brko s fotoaparatom u ruci, nećemo ga više sresti na promocijama, utakmicama, izložbama, koncertima, ali ostat će zauvijek u našim srcima. Njegovim odlaskom izgubili smo svi, a najviše njegova obitelj i mi koji se bavimo novinarstvom, kulturom i umjetnošću", piše na službenim stranicama 'Večernjeg lista'.