TUŽITELJSTVO BIH Prikupljena obilna dokumentacija u predmetu "Respiratori"

afera respiratori, Srebrna malina, Tužiteljstvo BiH, afera respiratori, afera respiratori, Tužiteljstvo BiH, afera respiratori, Tužiteljstvo BiH, afera respiratori, Srebrna malina, respiratori, afera respiratori, suđenje, afera respiratori, vijesti, afera respiratori, suđenje, bavrka, suđenje, afera respiratori, malina respiratori, suđenje, respiratori, afera respiratori, Jelka Miličević , Fadil Novalić, sud bih, fahrudin solak, fikret hodžić, afera respiratori, kristijan marić, poduzetništvo , Mostar, Jelka Miličević , afera respiratori, kristijan marić, fikret hodžić, afera respiratori, Vlada FBiH, koronavirus, kriminal, afera respiratori, koronavirus, Vlada FBiH
Ilustracija

Iz Tužiteljstva BiH stiže priopćenje, kako je tužiteljski tim prikupio obilnu dokumentaciju u slučaju "Respiratori" koji je u središtu zbivanja posljednjih tjedana u Bosni i Hercegovini. Jednako tako iz Tužiteljstva negiraju pojedine medijske navode.

"Tužiteljski tim u stalnom je i kontinuiranom radu i gotovo svakodnevno na terenu. Donesena je naredba o provođenju istrage i ispitano je više desetina osoba.

Javnosti želimo priopćiti da samo Tužiteljstvo BiH može dati kvalitetnu i cjelovitu informaciju o aktivnostima u predmetu.

Po nalogu tužiteljskog tima i u ovom trenutku policijski djelatnici SIPA vrše određene aktivnosti na prikupljanju materijala koji je potreban za dokumentiranje svih radnji i aktivnosti koje su bitne za navedeni predmet.

Tužiteljstvo BiH ima razumijevanja za veliki interes javnosti i zbog toga ćemo pravovremeno obavještavati javnost, vodeći računa da se ne ugrozi rad na istrazi koja je u tijeku.

Moramo istaći da su netočni pojedini navodi koji su se u protekla dva dana pojavili u medijima, i to da nije donesena naredba o provođenju istrage, da se traži vještačenje Viber komunikacije u Austriji, kao i drugi neprovjereni navodi koji mogu nanijeti štetu radu na predmetu.

Također, sve agencije i institucije, koje sudjeluju sa tužiteljstvom u radu na istrazi, postupaju po uputama tužiteljskog tima, koji rukovodi istražnim radnjama i prikupljaju dokaze i vrše aktivnosti po nalogu Tužiteljstva BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.