Tuđmanovi ostali bez love

Kako piše Globus, Tuđmanova obitelj danas živi samotnički, izolirana od javnosti, ali i od prijatelja, koji su nakon Franjine smrti okrenuli leđa obitelji, čim je bliskost s njim postala sporni element nečije biografije. Konce obitelji drži Ankica Tuđman, a obitelj funkcionira skladno i bez trzavica.

Ankica Tuđman ima mirovinu od 22.000 kune i još je uvijek članica Upravnog odbora Zaklade za djecu Hrvatske. Penzionerskim je životom počela živjeti tek nedavno, iako je formalno taj status dobila još davne 1973. godine. Ne zna se ima li još novca na onom 'famoznom' javno objavljenom računu s 210.000 njemačkih maraka i 15.740 dolara, a ne zna se ni točna cifra koju prima od tantijema za Franjine i svoje izdavačke poduhvate.

Najviše se druži sa kćeri Nevenkom, za koju se pretpostavlja da je otišla u mirovinu zbog lošeg zdravstvenog stanja. Nevenka je ugasila sve svoje tvrtke, a deset je godina provela po sudovima dokazujući nevinost za optužbe za malverzacije u poslovanju.

Stjepan Tuđman, koji s majkom i sestrom živi u velebnoj vili u Nazorovoj ulici, također je poslovno propao: u veljači je sudu uputio zahtjev za smanjenjem alimentacije izvanbračnom sinu, jer njegova tvrtka Domovina d.d. izrazito slabo posluje.

  • PIXSELL

Najstariji sin Miroslav Tuđman jedini je od djece koji ne živi u vili u Nazorovoj, nego u stanu na Trgu bana Jelačića. Obitelj podržava njegove političke ambicije, iako im je jasno da su mu šanse nikakve, piše Globus.

Nekoć najpoznatiji unuci u Hrvatskoj, Nevenkini sinovi Dejan i Siniša Košutić, također su se povukli iz javnog života. Dejan, koji je nekoć bio sveprisutan u nekoliko tvrtki, razveo se od supruge i sad živi na relaciji Zagreb - Beograd. Siniša, nekoć karting-prvak, radi u međunarodnom sektoru Hrvatske gospodarske komore i još kao instruktor u školi sportske vožnje.

Obitelj Tuđman rijetko daje izjave medijima, a njihova su pojavljivanja u javnosti također svedena na minimum. Poznato je tek da redovito odlaze na grob prvog hrvatskog predsjednika, što će sigurno učiniti i u četvrtak, na desetu obljetnicu njegove smrti. Net.hr