TRAGIČNA GODIŠNJICA Malena Džena otišla je na rutinsku operaciju i ubrzo preminula, nitko još nije odgovarao

Džena Gadžun,smrt,tužiteljstvo,Bosna i Hercegovina

Danas je godina dana od smrti malene djevojčice Džene Gadžun. Dvoipogodišnja djevojčica je došla na rutinsku operaciju kapka, ali je usljed komplikacija završila tragično. 

Slučaj njene smrti ni nakon godinu dana nije rasvijetljen, zbog čega će danas biti održana prosvjedne šetnja u Sarajevu. Roditelji malene Džene, Muris i Amila pozvali su sve građane da ih danas podrže.

"Ispred županijske Vlade u 9 sati s pitanjima za Harisa Vranića! Zatim se selimo ispred Tužiteljstva s početkom u 10 sati... Pravda za našu Dženu!", napisala je Amila Gadžun.

Muris Gadžun je ranije za portal "Avaza" rekao kako na ovaj simboličan dan mora izaći na ulicu kako bi tražio pravdu za svoje dijete.

"Eto vidite dokle su nas doveli da moramo da dođemo da tražimo pravdu ispred njihovih vrata. Bit će jako teško, ali što ću, ja moram izaći na ulicu da tražim pravdu za svoje dijete", rekao je Gadžun.

Gadžun je objavio na Facebooku kako će se s djecom prvo pojaviti ispred Vlade Sarajevske županije, kako bi razgovarao s ministrom zdravstva Harisom Vranićem.

"Obzirom da Haris na moja pitanja odgovara samo putem društvenih mreža, ovog puta ću doći osobno u Sarajevo, a nadam se da će on imati ljudskosti i hrabrosti da mi osobno u oči odgovori na postavljena pitanja. Ispred Vlade SŽ zadržat ću se do 10 sati, a nakon toga idem sa svojom djecom pred zgradu Tužiteljstva", napisao je Muris Gadžun.