TRAGEDIJA U PRAGU Maturant iz Poreča smrtno stradao na maturalnom putovanju

Policija Prag
Luxio/Alamy/Profimedia

Maturant Srednje škole Mate Balote iz Poreča poginuo je na maturalnom putovanju u Pragu. Do tragedije u glavnom gradu Češke došlo je noćas oko ponoći pod još uvijek neutvrđenim okolnostima. Policija je napravila očevid, nakon kojeg bi trebalo biti jasno što se točno dogodilo. Evo što je rekao ravnatelj škole Krešimir Bronić.

"Učenik naše škole je nažalost smrtno stradao na putovanju. Više od toga ne mogu govoriti jer još uvijek čekamo izvješće od strane tamošnje policije, ali i medicinski izvještaj. Imali smo odmah sastanak u školi, vezano uz postupanje u kriznim situacijama poput ove. Naši učenici u Istru se vraćaju oko ponoći, a dočekat će ih nastavnici i roditelji", rekao je ravnatelj Bronić u kratkom razgovoru za portal Istra24. Glas Istre piše da je nesretni mladić bio uzoran te da nije bio problematičan, a ono što se dogodilo je nesretni slučaj, prenosi Index.

Učenici se danas vraćaju u Hrvatsku

Na putovanje je otputovalo 87 učenika, maturanata iz tri razreda, te četvero profesora. Krenuli su u četvrtak, a trebali su ostati do sutra, no zbog cijele situacije koja je sve duboko potresla već su danas krenuli za Poreč. Iz istarske policije navode kako su upoznati s ovim događajem putem medija, ali da nemaju nikakve pojedinosti jer se nesreća nije dogodila na području Istre.

U Srednjoj školi Mate Balote, koju je pohađao nesretni mladić, postoje tri smjera. To su gimnazija (opća i jezična), ekonomija i poljoprivreda (agrotehnika). Još nije poznato u koji je od tih smjerova išao poginuli maturant.