Topić u Beču na "Razgovoru u centru"

U okviru rasprave pod nazivom „Razgovor u Centru" predstavljen je film o povijesti i aktivnostima HKD-a Napredak nakon čega je prof. Topić održao predavanje o značaju djelovanja Napretka, te o društvenim prilikama u Bosni i Hercegovini. Posebno je tematizirana uloga Katoličke crkve i njen položaj u Bosni i Hercegovini, gdje se prof. Topić osvrnuo na današnje stanje i mogućnost povratka Hrvata u BiH.

Nakon izlaganja prof. Topića uslijedila su pitanja publike, koja je pokazala veliko zanimanje za trenutnu situaciju u Bosni i Hercegovini i njenu budućnost na gospodarskom i političkom polju.

Tijekom razgovora spomenut je i veliki aktualni projekt HKD-a Napredak osnivanje Vrhbosanskog sveučilišta, a u čiju svrhu je osnovana i posebna zaklada.

„Razgovoru u Centru" nazočio je i Neven Kulenović, ministar savjetnik u Veleposlanstvu Bosne i Hercegovine u Beču.

Za glazbeni okvir pobrinuli su se mladi glazbenici operni pjevač, tenor Luka Gudelj i Slavo Tomaš za klavirom, koji su izveli poznate napolitanske kancone „Non ti scordar di me" i „O` paese d`o sole".


Predsjednik Topić je na kraju još jednom ponovio da su recept dobrog uspjeha rada Napretka samo dvije stvari, a to su „ljubav i žrtva".


Tajnik
Frano Milić, dipl. teol.