TEŠKO OZLIJEĐEN 32-godišnji vozač kamiona iz BiH helikopterom prebačen u bolnicu u Austriji

vatrogasci austrija
Freiwillige Feuerwehr Ybbs an der Donau

Autocesta Tauern Autobahn (A10) bila je satima zatvorena u smjeru Salzburga u srijedu u blizini Hüttau (Pongau) – do kasno u noć. Razlog je teška nesreća kamiona koja se dogodila u prometnoj gužvi ispred velikog gradilišta tunela.

Prema policijskom prometnom izvješću, nesreća se dogodila oko 17.30 sati: vozač kamiona morao se zaustaviti ispred gradilišta tunela Werden-Golling zbog gužve. Vozač kamiona koji je dolazio u susret, 32-godišnji državljanin BiH, iz nepoznatih razloga straga je udario u vozilo koje je bilo zaustavljeno, piše kroativ.at.

Od siline udara bh. državljanin je ostao prikliješten u vozačevoj kabini svog kamiona – teško ozlijeđen.

Helikopterom prebačen u kliniku

Vatrogasne službe Ebena i Altenmarkta im Pongau morale su spasiti 32-godišnjaka iz kabine pomoću hidraulične opreme. Spasilački helikopterski tim čovjeka je potom prevezao u kliniku Schwarzach. Vozač drugog vozila također je ozlijeđen te mu je pružena liječnička pomoć u bolnici.

Duga i teška akcija

Prema navodima policije, akcija spašavanja bila je duga i teška: glavni kolnik autoceste morao je biti zatvoren do kasno u noć. Promet je isprva bio preusmjeren preko savezne autoceste u blizini Ebena (Pongau), a kasnije preko parkirališta autoceste pored mjesta nesreće. Rezultat su bile velike prometne gužve.