Tek 516 putnika ove godine prošlo Zračnom lukom Mostar

Tek 516 putnika ove godine prošlo Zračnom lukom Mostar
hercegovina.info

U prvih osam mjeseci ove godine kroz zračnu luku u Mostaru prošlo je svega 516 putnika, zbog čega je ta luka u problemima, a velike nade polaže u sljedeću godinu, kada očekuje povratak redovitih linija niskotarifne kompanije Eurowings s Njemačkom.

Kako su izvijestili iz zračne luke u Mostaru, tijekom ove godine ostvareno je tek 60 letova, a ponajviše je bila riječ o malim zrakoplovima i charter letovima. Na taj je način kroz luku prošlo tek 516 putnika, piše Hina.

Od prošle godine su otkazani letovi Eurowingsa za Düsseldorf i Stuttgart, a ranije i redovita linija koja je hercegovačko središte letovima Croatia Airlinesa povezivala sa Zagrebom.

Loša popunjenost letova

Iako su u mostarskoj zračnoj luci rekli da će se ovoga ljeta obnoviti linije s Njemačkom, to se nije dogodilo, što su objasnili malim zanimanjem građana.

"Glavni razlog otkazivanja Eurowingsa je loša popunjenost, koju je vjerojatno izazvala visoka cijena povratnih karata", naveli su u Zračnoj luci Mostar.

Nadaju se da će Eurowings nastaviti svoje operacije u sljedećoj godini, a započeli su i pregovore s drugim niskotarifnim kompanijama.

Većinski vlasnik te zračne luke, s 90 posto udjela, grad je Mostar, a 10 posto vlasništva ima zračna luka u Zagrebu.