TAKSIST IZ SRBIJE OTKRIO DETALJE ''Rekao je da ima bombu, u jednom trenutku počeo je čitati vijesti''

Uroš Blažić
MUP Srbije

Taksist D. A. (58) kojeg je oteo Uroš Blažić, masovni ubojica iz Mladenovca nakon svog krvavog pira, saslušan je prošle nedjelje u Višem javnom tužiteljstvu u Smederevu gdje je do detalja ispričao kroz kakvu je agoniju, dugu šest sati, prolazio nakon što je u njegovo vozilo s bombama uletio ubojica. Još uvijek pod stresom zbog svega što je preživio kobnog 4. svibnja, on je smogao snage i prisjetio se svih detalja tijekom vožnje s Blažićem, kao i kako se ubojica ponašao dok je bio u njegovom vozilu.

Taksist je u Tužiteljstvu ispričao kako je kobne noći primio poziv od dispečerske službe u kojem mu je rečeno da ima vožnju do mjesta u blizini Uba, piše Blic.

“Vozi, imam bombu”

Kako je ispričao, on se, dok je vozio putnicu, isključio s autoputa na naplatnoj rampi Mali Požarevac.

''Tada je, ispričao je on, primijetio više policijskih vozila u suprotnoj traci, a on je nastavio voziti polako. Čekao je red na naplatnoj rampi i ispred njega je bilo nekoliko vozila. Oko 23:30 u njegovo vozilo je upao mladić koji je držao torbu u ruci'', kaže izvor upoznat sa slučajem.

Blažić se taksistu obratio riječima: “Vozi, imam bombu”.

''Taksist mu je rekao da ima mušteriju, međutim Blažić je bio uporan i pošto je prijetio bombama taksist je shvatio da ima bombu. Blažić je sjeo pored djevojke koja je već bila u vozilu. Ona je šutila, a on joj se obratio: “Vidi, imam bombu”, kaže izvor.

Kako navodi izvor, taksist je dodao da je na naplatnoj rampi bila policija, a da se Blažić tada uznemirio i rekao mu da vozi, da ne staje i da drži osigurač.

''Taksist je rekao kako je bio uplašen za sigurnost, a Blažić mu je tada rekao da je ubio više od 20 ljudi! Taksist je rekao da je šutio i vozio, a djevojka je rekla Blažiću da se smiri i da je ona trudna. Blažić se tada smirio i tražio taksisti da ga vozi k Mladenovcu. Taksist je ispričao i kako je ubijedio Blažića da djevojku odvezu za Ub kako netko ne bi posumnjao da se nešto događa'', kaže izvor upoznat sa slučajem.

Dao djevojci da se javi momku

Također, taksist je ispričao i da je tijekom vožnje njega pozvala dispečerka i pitala ga zna li nešto o ubojstvima. Blažić mu je dozvolio da se javi, a taksist je svojoj kolegici rekao da “ne zna puno”.

''Tijekom vožnje djevojku je čak nazvao i njen momak i ona se javila. Kratko su pričali, a Uroš Blažić ju je upozorio da pazi što govori. Taksist je ispričao i da je čuo Blažića kako govori: “Neće vam biti ništa samo me morate slušati”. Također, taksist je rekao i da je pokušavao uvjeriti Blažića da izađe malo ranije iz vozila kako momak od djevojke ne bi nešto posumnjao, međutim on to nije želio uraditi'', kaže izvor.

Kako je ispričao taksist, kada su stigli u mjesto kod Uba, Blažić je upozorio djevojku da pazi što radi i da ga ne prijavljuje da ne bi imala probleme, ali i da ne bi taksist imao probleme jer je ostao s Blažićem. Njen momak je platio vožnju, a djevojka je šutke izašla iz automobila.

''Blažić je nakon što je djevojka otišla rekao taksisti da ugasi taksimetar i tablet i naredio mu da idu za Kragujevac sporednim putevima. Kako je taksist ostajao bez goriva stali su na benzinsku crpku u Mionici kako bi natočio gorivo. Taksist je ispričao i da je od Mionice ka Kragujevcu Blažić dva puta zadrijemao, bio je dosta smireniji. Taksist se iz straha da ne izazove nešto kod Blažića trudio da ne razgovara previše s njim'', navodi izvor.

Čitao vijesti, pa tražio taksisti 3.000 dinara za hranu

Prema izjavi taksista, Blažić je ispričao što je uradio, da je ubio neke ljude, da je imao automatsku pušku koju je negdje bacio i mislio je da tu pušku neće moći pronaći, kao i da je kod sebe imao i pištolj koji mu je ispao u automobilu kojeg je prethodno ukrao, piše Blic.

''U jednom trenutku je počeo i čitati vijesti, a taksist je tada saznao i da Blažićev otac radi u vojsci. Taksist je rekao i da će mu otac imati silne neprilike. Prema riječima taksista, Blažić je rekao i da će ako ga uhvate ići na doživotnu robiju, ili će ga ubiti ili će sam sebi oduzeti život. Kada su stigli u Vinjište Blažić je od taksista tražio 3.000 dinara jer mu treba za hranu i tražio mu da obeća kako ga neće prijaviti'', navodi izvor.

Podsjetimo, Uroš Blažić je 4. svibnja u tijeku večeri započeo svoj krvavi pohod. On je u selu Malo Orašje ubio petoro mještana, od kojih najmlađa žrtva ima 15 godina. Zatim je nastavio ka selu Dubona, gdje je ubio policajca, njegovu sestru i njihovog prijatelja.

Uhićen je sutradan u ranim jutarnjim satima u blizini Kragujevca.