Željko Komšić isprovociran govorom Mostarca u Kanadi?

Komšić u Kanadi
progledajmo.com

Hrvatski član predsjedništva u posjeti Kanadi napravio je skandal vrijeđajući predstavnika kanadskih Hrvata Davorina Jurovickog i njegov tim gospodarstvenika, znanstvenika i ostalih uglednih kanadskih stručnjaka naših korijena, prenosi portal progledajmo.com.

Kako piše ovaj portal, Ispred mnogobrojnog hrvatskog iseljeništva u Torontu i regiji skupu se obratio Davor Jurovicki iz Mostara: “Gospodine predsjedavajući moram istaći veliku razočaranost iseljeništva sa takozvanom "građanskom opcijom" koju Vi zastupate. Ne može se građanska opcija graditi sa SDA koji su “bratske“ stranke sa HDZ-om i SNSD-om. Mislim, a to je mišljenje i većine da ste svojim djelovanjem i otklonom o kako takvim strankama slične orijentacije (SDP, Naša stranka) još više udaljili BiH od Vaše građanske“, te nastavio:

“Sarajevska županija je mnogima otvorila oči i narod misli kako je to rezultat političke trgovine na štetu demokracije u kojoj ste Vi i Fahrudin Radončić odigrali negativne uloge. Po mom sudu Bosna i Hercegovina treba stranke koje će je konačno uvesti u 21. stoljeće“.

Sadržaj se učitava...

U daljnjem izlaganju Jurovicki je uputio pitanje hrvatskom članu predsjedništva: "Molit ću da mi odgovorite na jedno pitanje, ali ne u kontekstu cijele BiH jer nije korektno da samo Hrvati budu žrtve građanske opcije, a ostala dva člana Predsjedništva predstavljaju svoje narode. Što namjeravate učiniti za hrvatsko iseljeništvo i Hrvate u Bosni i Hercegovini kao član Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda u ovom svom trećem mandatu?", upitao je člana Predsjedništva BiH nakon čega je uslijedila i reakcija Željka Komšića.

Tada nastaje skandal nakon kojeg je Komšić, prema pisanju navedenog portala, počeo vrijeđati kanadske Hrvate, gospodarstvenike i ugledne članove kanadskog društva, a ovom slučaju ponajprije Davorina Jurovickog, udarajući na obitelj, vrijeđajući podrijetlo supruge i ostale gadosti koje ne priliče dužnosti koju obnaša, prenosi progledajmo.com.

"Za dan-dva ću objaviti video moga govora pa neka javnost kaže što je pogrešno i neistinito da bi on nakon toga spominjao moju ženu i dijete. Dno dna", poručio je na svom Facebook profilu Jurovicki.