ŽELJEZNIČKA NESREĆA U SLOVENIJI Poginula dva radnika iz BiH

Nesreća slovenija
VTV STUDIO/SCREENSHOT

Dvojica radnika Željeznica Slovenije su jučer ujutro poginuli, a četiri su teško ozlijeđena kada ih je na pruzi kod Postojne, u Sloveniji, udario putnički vlak.

Incident se dogodio na željezničkom prijelazu Rakitnik u blizini grada Postojna kada su radnici radili na održavanju pruge.

Kako neslužbeno saznaje portal Čečava, u nesreći su poginuli radnici koji dolaze iz sela općine Teslić, prenosi Srpskainfo.com.

Poginuli su Novo Ilić rodom iz Čečave i Branko Bogdanić iz Rastuše, prenosi ovaj portal. Oba su sa obiteljima bili nastanjeni u Sloveniji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kako je medijima objasnio direktor infrastrukture u Slovenskim željeznicama (SŽ) Matjaž Kranjc, još dva zaposlena su zadobila teške ozljede, dok pet preostalih radnika nije ozlijeđeno. Uzrok nesreće još uvijek istražuju, ali prema prvim informacijama, radnici nisu bili obaviješteni o dolasku vlaka. Promet na toj pruzi je pušten nešto poslije 17 sati, priopćili su iz SŽ.

Prema prvim informacijama, jedan od ozlijeđenih radnika je Zoran Đukanović iz teslićkog sela Ukrinice, koji nije životno ugrožen. Postoje naznake da je i drugi ozlijeđeni radnik sa ovih prostora. Inače, u grupi koja je radila na pruzi, gotovo svi radnici su rodom iz Čečave, Rastuše ili Ukrinice. Slovenske željeznice su povodom stravične nesreće sazvale konferenciju za novinare.

Matjaž Kranjc, direktor infrastrukture u SŽ, je na početku izrazio iskrenu sućut obiteljima i kolegama nastradalih.

Objasnio je da je radna grupa na pruzi između Postojne i Prestranka prijavljena u 7.40. Prema riječima SŽ, radnici mogu obavljati posao u intervalima između željezničkog prometa.

Oko 9.20, u njih je udario putnički vlak koji je išao iz Ljubljane za Sežanu.

Na pruzi je bilo osam zaposlenih, pored radnika i čuvara radne grupe, izvijestila je Policija. Dvije osobe su smrtno stradale na licu mjesta. Još dvije osobe su zadobile teške ozljede, ali prema informacijama liječnika na terenu, koji je pružio prvu pomoć, nisu bili u životnoj opasnosti. Imaju prelome nogu, ali ništa ozbiljnije, – rečeno je medijima.

Ostali su se izvukli sa nekoliko ogrebotina, bez drugih ozljeda. Od putnika u vlaku, niko nije ozlijeđen, ali je i njima ponuđena psihosocijalna pomoć.