ZELENSKI NAJAVLJUJE RAT NA BALKANU "Vjerujte mi, dobivamo informacije"

Zelenski
Kenzo Tribouillard/AFP

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski kaže da bi svijet trebao obratiti više pažnje na situaciju na Balkanu jer, prema njegovim riječima, postoje informacije da Rusija planira započeti rat kako bi skrenula pozornost s Ukrajine.

"Rusija bi mogla stvoriti nove krize na Balkanu i u Moldaviji kako bi skrenula pozornost svijeta s rata u Ukrajini", rekao je ukrajinski predsjednik, prenosi Index.

"Danas svi raspravljaju o krizi na Bliskom istoku. Ali, kao što sam već rekao iskreno, to nije jučerašnji problem. A ni prekjučerašnji problem. Svi znaju za taj stalni sukob i stalni rat, ali ga nitko ne želi okončati. Ovo je eksplozija na Bliskom istoku, Rusija stoji iza ovoga, sigurni smo, sa svojim saveznikom Iranom", rekao je Zelenski.

"Obratite pozornost na Balkan. Vjerujte mi, dobivamo informacije. Rusija ima dugoročni plan: Bliski istok, a sljedeća distrakcija bit će Balkan. Ako partneri sada ništa ne poduzmu, opet će doći do eksplozija, i opet. To nije novost. Rusija će se pobrinuti da jedna balkanska zemlja zarati s drugom", rekao je Zelenski.

Upozorio je i na situaciju u Moldaviji. "Rusi žele pokazati da u Moldaviji nešto nije u redu s izborima. Proglasiti izbore neustavnim. Ponovno srušiti sadašnju vladu, koja je proeuropska", kaže Zelenski.