ZBOG TRETMANA ĐOKOVIĆA U Beogradu 'napadnuto' veleposlanstvo Australije

Teniske loptice i reket
Ilustracija

Prvi tenisač svijeta nije dobio dozvolu za ulazak u Austaliju, pošto mu je poslije skoro devet sati držanja na zračnoj luci u Melbourneu odbijena viza.

Za to vrijeme Novak je bio izoliran u posebnoj sobi, ispred koje je bila policija, i u zoru po lokalnom vremenu dobio je zabranu ulaska od australijskih vlasti.

Međutim, Đoković je uložio žalbu i sada čeka konačni epilog. Pojedini fanovi Novaka Đokovića okupili su se ispred veleposlanstva Australije u Beogradu. Oni su ispred zgrade na Novom Beogradu došli iz revolta, kao i ophođenja tamošnjih vlasti prema najboljem tenisaču svijeta.

Tijekom večeri nekolicina je otišla i ispred veleposlanstva, a jedan od njih je reketom i lopticama 'gađao' zgradu u kojoj se nalazi diplomatsko predstavništvo, prenosi B92.

Veleposlaniku Australije u Srbiji Danielu Emeryju danas je u Ministarstvu vanjskih poslova Srbije iskazan usmeni prosvjed. Usmeni prosvjed iskazan je zbog nedoličnog tretmana kojem je u Melbourneu izložen najbolji tenisač svijeta i državljanin Srbije Novak Đoković.

Državni tajnik Ministarstva vanjskih poslova Srbije Nemanja Starović izrazio je očekivanje da će veleposlanik Emery uložiti osobne napore kako bi Đokoviću bilo omogućeno da u smještaju koji je adekvatan za sportaša njegovog ranga sačeka donošenje sudske odluke o tome može li boraviti na tlu Australije.